Amenzile date in timpul starii de urgenta, anulate? "S-a exagerat, s-a sarit calul, e specific romanesc"

Amenzile date in timpul starii de urgenta, pentru nerespectarea reglementarilor din ordonantele militare, ar putea fi anulate.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Amenzile date in starea de urgenta anulate


In articol:

Sumele pe care romanii ar trebui sa le plateasca pentru a achita amenzile primite in perioada pandemiei de COVID-19 sunt mult prea mari. Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala ordonanta prin care se instituie starea de urgenta. In functie de raspunsul CCR, aceste sanctiuni ar putea fi anulate. Augustin Zegrean sustine ca oamenii legii au dat dovada de exces de zel, iar romanii nu isi permit sa plateasca amenzile contraventionale. 

Amenzile date in timpul starii de urgenta, anulate? "S-a sarit calul, e specific romanesc"

"S-a exagerat, este specific românesc, s-a sărit calul. Sunt mult prea mari amenzile raportat la câștigul populației, nu cred că populația va putea să le plătească. De unde bani, mai ales în perioada de criză!?

Citeste si: Medicamentul cu rezultate impresionante impotriva coronavirus! Alexandru Rafila, primele declaratii despre tratamentul-minune

Citeste si: COVID-19, scapat de sub control din laboratoarele din Wuhan?! Primele declaratii

Citeste si: Încă 13 decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 434

 

Amenzile date in starea de urgenta anulate. augustin zegrean

Pe o parte, statul le dă bani oamenilor ca să poată supraviețui, prin șomaj tehnic, pe de alta, le dă amenzi de nu se pot încadra în niciun fel să le plătească. Probabil că de data asta CCR va fi de acord cu Avocatul Poporului și atunci mă întreb cine va mai plăti aceste amenzi. Dacă obiecțiile privind amenzile vor fi declarate de CCR neconstituționale, toate amenzile care se aplică vor fi anulate, pentru că vor fi date în baza unei legi declarate neconstituționale.

Citeste si: România, tot mai aproape de Scenariul 5 de coronavirus. Urmează Ordonanța Militară 10?

Pentru asta, cine primește amenzi va trebui să le conteste în justiție dacă crede că nu au fost corect aplicate", a declarat Augustin Zegrean, fostul presedinte al Curtii Constitutionale, la Digi24.

Potrivit articolului 28 din OUG 1/1999,"Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice".

sursa foto: Mediafax Foto

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate