Anunț major pentru elevi! Când nu vor fi obligați să poarte masca de protecție în școală: ”Nu se poartă mască doar în...”

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț în legătură cu situația când elevii nu vor fi obligați să poarte masca de protecție în școală. Ce a declarat ministrul Educației?

Sorin Cîmpeanu
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

În cadrul unei emisiuni de televiziune, ministrul Educației a făcut un anunț cu privire la purtarea măștii în școală. Ei bine, în urma unor discuții pe cale le-a avut cu reprezentanții Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu a venit cu o veste bună pentru cei care nu sunt de acord cu purtarea măștii, Mai exact, elevii de pe teritoriul României ar putea să renunțe la masca de protecție doar în timpul orelor de sport.

Deși elevii vor renunța la masca de protecție, ei trebuie să respecte distanțarea socială și jocurile în echipă. Mai mult, Sorin Cîmpeanu a susținut că se renunță la mască doar dacă orele de sport se vor desfășura în aer liber.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, clarifică situația mărțișoarelor oferite de elevi în școli: ”Nu este considerat un obiect personal”

„Am discutat cu Ministerul Sănătății și punctul de vedere până acum este că ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar în condițiile în care orele de sport se fac în exteriorul școlii, în spații deschise. După cum vedem, temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de Ministerul Sănătății. Discuțiile vor continua”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Sorin Cîmpeanu a dat exemplu situația țărilor de peste hotare

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că pentru a i se accepta propunerea, oficialul a dat exemplu situația țărilor de peste hotare. Din spusele sale, acolo masca de protecție nu le este impusă, iar acest lucru își dorește și el pentru elevii din România.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Peste 60.000 de angajați din învățământ ar vrea să se vacinneze în săptămâna următoare

„Am dat exemplul tuturor țărilor europene care nu impun purtarea măștii în cadrul orelor de educație fizică. Există, în afară de regiunea Veneto, din Italia, în care încă există obligativitatea purtării măștii, singura regiune din Europa, mai există încă un caz special, cazul Franței, care recomandă ca orele de sport să se facă fără mască, dar să se facă în exteriorul școlii”, a mai adăugat ministrul Educației.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

3.800 de cadre didactice au fost imunizate în prima zi de vaccinare pentru personalul din învățământ

Nelu Tătaru, anunț de ultima oră: "Posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor"

Romeo Fantastik, reacție uluitoare după ce a aflat că Ilie Năstase a fost cu 2000 de femei: ”Lasă-ne cu de-astea”

Horoscop saptamanal 12-18 Aprilie 2021: Pentru Berbec, această săptămână va fi una mai mult decât perfectă

Lovitură TOTALĂ pentru cei care s-au vaccinat cu Pfizer! Informația care dă peste cap tot ce se știa până acum

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Stafiile le suflă în ceafă pasagerilor. Fantomele care bântuie un celebru aeroport

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies