Anunț uriaș! România are vaccinul pentru COVID-19? Medic: „M-am vaccinat. Funcționează”

Medicul Virgil Păunescu susține că instituția pe care o conduce a terminat vaccinul pentru COVID-19 și că acesta funcționează.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Anunț uriaș! România are vaccinul pentru COVID-19? Medic: „M-am vaccinat. Funcționează”
vaccin


In articol:

Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, directorul centrului Oncogen din Timişoara, susține că instituția pe care o conduce a dezvolvat primul vaccin împotriva COVID-19, ba mai mult, că și l-a administrat și funcționează.

Medic: Vaccinul funcționează 

„Experiența mea după ce m-am vaccinat împotriva Covid-19: Vaccinul funcționează.

În luna Ianuarie a acestui an, am luat hotărârea de a ne implica în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid-19. Ca medic imunolog, aveam în vedere, încă din perioada respectivă, posibilitatea ca epidemia din China să se transforme într-o pandemie cu consecințe medicale și economice deosebit de grave, atât pentru România cât și la nivel mondial.

La centrul OncoGen din Timișoara, dispunem de un colectiv de circa 60 de cercetători foarte bine pregătiți, cu experiență în zona de cercetare- dezvoltare în imunoterapii, respectiv vaccinuri. Dispunem de asemenea și de aparatură performantă la cel mai înalt nivel.

Atunci când epidemia a izbucnit în China, colectivul nostru lucra de aproximativ 4 ani la un tratament avansat în imunoterapia în cancer (un tratament extrem de avansat și recent dezvoltat în SUA), mai exact la vaccinurile personalizate în cancer.

Citeste si: Motivul pentru care Ella a lipsit de la Puterea dragostei. Anunțul tragic făcut de Andreea Mantea: „A decedat...”

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Dorian Popa, afectat puternic de pandemia de coronavirus! Artistul are probleme grave de sănătate: „Nu știu ce e de făcut. Mă doare de mor”

Citeste si: Cum se menţine Andreea Bănică? Vedeta are 42 de ani şi o siluetă perfectă!

Așa că am beneficiat de un bagaj de cunoștințe precum și de o experiență solidă și am fost în poziția de a putea pregăti ,,design-ul" pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19 într-un timp foarte scurt. La jumătatea lunii Ianuarie aveam deja designul vaccinului.

Am reușit cu mare greutate, (după un efort pe care puțini dintre dumneavoastră îl veți cunoaște), pricinuită de lipsa acută a resurselor financiare să facem o serie de pași în cercetarea preclinică, adică în laborator, mai întâi sintetizând vaccinul și apoi testând acest vaccin pe celule umane ale sistemului imun.

Rezultate testelor preclinice au fost foarte încurajatoare. Așa cum mă și așteptam.

Vaccinul nu conține particule virale și nici material genetic viral. Nu există nici un pericol de infectare. Tehnologia folosită pentru acest vaccin este una de precizie, recent dezvoltată, care ia în considerare caracteristicile imune ale populației din această zonă geografică. Este, în acest sens, regional personalizat pentru populația țării noastre și a Europei.

Anunț uriaș! România are vaccinul pentru COVID-19? Medic: „M-am vaccinat. Funcționează”
paunescu

Am decis să fiu eu primul voluntar. Mi-am administrat vaccinul

Când toate resursele noastre s-au epuizat (...), am realizat că riscăm să intrăm într-un blocaj total.

Mi-am dat seama atunci, în calitate de șef de proiect și investigator principal, că pentru a continua cercetările și a nu rămâne prea mult în urma celorlalte centre și companii care trecuseră deja la studiile clinice de fază I (vaccinarea unui număr limitat de voluntari)- că trebuie să iau o hotărâre neobișnuită pentru a continua cercetările.

Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin. În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluția parametrilor biologici și modificările induse de vaccin, iar rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt, vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun. (...)

Informația obținută din propria experiență de vaccinare va fi inclusă în această documentație și o consider în mod deosebit utilă pentru ANM în accelerarea procesului de aprobare a studiilor clinice. (...)”, a scris medicul pe pagina de Facebook.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Puterea dragostei 9 mai. După despărțire, Marius o atacă dur pe Andreea Pirui: „Dacă ies din casă cu femeia asta...”

Tensiunea atinge cote maxime între Vulpița și Viorel! Refuzul Veronicăi l-a înnebunit pe bărbat: „Lucrurile astea o să te coste. O să mori de foame..”

Ultima oră! Bilanțul deceselor din România, actualizat cu victime neraportate din martie

Trei medici, aflați la capătul puterilor, s-au aruncat pe fereastră! Totul a pornit  în urma unor conflicte cu conducerea pe tema gestionării epidemiei de coronavirus

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies