Avertisment din partea cercetătorilor! O furtună solară urmează să lovească Pământul. Fenomenul meteo va ajunge și în România

Omenirea va experimenta un fenomen meteo intens. Iată în ce constă și cu îl vom resimți.

Furtună solară
Furtună solară[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

O furtună solară, cunoscută și sub denumirea de furtună geomagnetică, este așteptată să lovească Pământul. Se apropie cu o viteză ce măsoară peste 1,3 milioane de kilometri pe oră și va provoca probleme tehnologiei bazate pe satelit.

Fenomenul meteo va fi resimțit în România în perioada 12-13 mai 2021. 

Furtună solară
Furtună solară[Sursa foto: PixaBay]

Ce impact va avea în momentul în care ajunge pe Terra 

„Furtuna geomagnetică este o perturbare temporară a magnetosferei cauzată de perturbări ale materiei interplanetare. O furtună geomagnetică este o componentă majoră a vremii spațiale și este cauzată de unda de șoc a vântului solar care interacționează cu câmpul magnetic al Pământului”,  este definiția unei furtuni solare, conform Wikipedia. 

Potrivit Administrației Naționale de Aeronautică și Spațială( NASA), acest fenomen meteo, care măsoară intensitatea G3, pe o scală de 5 trepte și care este așteptat să lovească Pământul în orice moment, poate provoca „fluctuații slabe ale rețelei electrice” și poate avea „ un efect minor asupra operațiunilor prin satelit”.  Totuși, specialiștii nu recomandă să ne relaxăm deoarece: 

Citeste si: Fenomene meteorologice tot mai neobișnuite! O tornadă a lovit România! Oamenii speriați s-au refugiat în case

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

„În timp ce această furtună solară nu este deosebit de rapidă sau puternică, are potențialul de a provoca furtuni geomagnetice și aurore din clasa G1 la latitudini mari”, spune experții NASA. 

Furtună solară
Furtună solară[Sursa foto: PixaBay]

Pământul a mai fost lovit de o furtună solară în 1859  

Evenimentul meteo a fost denumit și Superfurtuna solară  sau Evenimentul Carrington, fiind clasificat de oamenii de știință „cea mai puternică furtună solară din istoria observațiilor solare”. 

Citeste si: Profețiile sumbre ale lui Nostradamus pentru anul 2021! Ce a prevăzut astrologul pentru omenire: războaie, cutremure și cipuri

1-2 sptembie 1959, intervalul în care a avut loc mai mare furtună solară, iar ca urmare a acestui eveniment, aurorele boreale au putut fi admirate de întreg mapamondul, în special deasupra regiunii Caraibe. Au fost atât de puternice, încât au luminat unele zone de părea că este deja dimineață. De asemenea, fonomenul meteo a făcut ca sistemele de telegraf din Europa și America de Nord să se prăbușească. 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

România, amenințată de fenomene meteo extreme! Un nor toxic ar putea ajunge deasupra țării noastre

Imagini rare surprinse în munții Bucegi. Ce este efectul Gloria, fenomenul care stârnește controverse FOTO

Un vortex polar va lovi România! Temperaturile vor scădea drastic. Expert: „Vântul poate să ajungă și până la 250 km/h”

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

Șoc pentru Anca Neacșu de la ASIA. ”4 ani la închisoare?!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies