
In articol:
- 7 milioane de cazuri cu Omicron, înregistrate în Europa la început de 2022
- România nu este pregătită pentru valul Omicron
Organizația Mondială a Sănătății a transmis vești proaste în ceea ce privește răspândirea variantei Omicron în Europa. Potrivit BBC, specialiștii se așteaptă ca jumătate din țările europene să fie infectate cu tulpina sud-africană, în următoarele două luni.
7 milioane de cazuri cu Omicron, înregistrate în Europa la început de 2022
Creșterea alarmantă a numărului de cazuri cu Omicron de pe teritoriul Europei i-a făcut pe experți să se pregătească de un scenariu sumbru în viitorul apropiat. Conform datelor transmise, infectările cu varianta sud-africană s-au dublat de la începutul noului an, lucru care îi duce cu gândul pe specialiști la un nou val de îmbolnăviri: "În prezent, varianta Omicron reprezintă un nou val care vine de la vest și se îndreaptă spre est, care mătură întreaga regiune, pe lângă valul Delta, pe care toate țările îl gestionau până la sfârșitul anului 2021. Modul în care fiecare țară răspunde acum trebuie să fie influențat de situația sa epidemiologică, de resursele disponibile, de stadiul de absorbție a vaccinării și de contextul socio-economic", a declarat Dr.
Kluge, în cadrul unei conferințe de presă.Imagine cu caracter ilustrativ
Și Institutul pentru Metrici și Evaluare în Sănătate din Seattle a făcut un anunț îngrijorător, care spune că "peste 50 la sută din populația din Europei va fi infectată cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni.".
Dr. Beatrice Mahler
România nu este pregătită pentru valul Omicron
Dacă în alte state situația pare să nu fie atât de bună în ceea ce privește sectorul medical, nici România nu stă mai bine la acest capitol.
Citeste si: Calendar ortodox 8 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro
Este un deficit de personal cronic, pe care l-am resimțit extrem de intens în celelalte valuri, chiar dacă numărul de îmbolnăviri nu a fost foarte mare față de ce ne așteptam să se întâmple în acest moment. Îmi este foarte teamă că numărul mare de îmbolnăviri va duce la o imposibilitate a noastră de a fi acolo unde pacientul are nevoie de noi, adică în spital. Este un risc extrem de mare la care suntem expuși cu toții, pentru că știm că marea majoritate a cazurilor de infectare în rândul cadrelor medicale provin tot din comunitate.", a transmis Beatrice Mahler, pentru Digi24.