Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la limba și literatura maternă. Vezi PDF

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Astăzi, 27 august se desfășoară proba de Limbă și literatură maternă.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin


In articol:

Ultima probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureat 2020 are loc joi, 27 august. Este vorba de proba de Limbă și literatură maternă, în cadrul căreia au fost așteptați 317 candidați după cum urmează: 285 elevi dau examen la Limba și literatura maghiară, 18 la Limba și literatura germană și 5 la Limba și literatura slovacă. În sesiunea de vară, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii iunie, la examenul de Limbă și literatură modernă s-au prezentat 6.399 candidați.

Calendarul Bacalareat 2020, sesiunea de toamnă

Calendarul examenelor de Bacalaureat 2020 continuă însă cu echivalarea și recunoașterea competențelor lingivstice și digitale care se vor desfășura în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12:00, după care elevii nemulțumiți de media de examen pot formula contestații. Acestea pot fi depuse în format fizic sau online pe 2 septembrie, în intervalul 14:00 – 20:00. Candidații care vor depune contestașii trebuie să completze o declarație-tip în care vor menționa faptul că iau la cunoștință faptul că nota obținută ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială prin creștere sau descreștere. Candidații care încă nu au împlinit 18 ani vor completa declarația-tip, iar aceasta va trebui semnată și de către părinți, tutori sau reprezentanți legali.

Citeste si: BAC 2020 toamna. Ce subiecte au picat la informatică și cum se rezolvau. Vezi PDF

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: BAC 2020 toamna. Ce subiecte au picat la chimie și care era rezolvarea. Vezi PDF

Citeste si: BAC 2020 toamnă. Subiectele care au picat la geografie și care era rezolvarea

Cum și când se depun contestațiile

Publicarea rezultatelor finale va avea loc prin anonimizarea numelor și prenumelui, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe data de 5 septmebrie. Nota minimă de promovare pentru fiecare probă în parte este 5 iar media finală trebuie să fie mai mare de 6.

Ministerul Educației și Cercetării a prevăzut în regulamentul Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă și posibilitatea ca unii elevi să susțină probe cu subiectul de rezervă la una sau mai multe probe secrise. În acest sens, candidații vor primi aprobarea Comisiei Naționale exclusiv în cazuri justificate. Probele cu subiectul de rezervă se vor organiza după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a examenului de bacalaureat.

 

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la istorie. Vezi PDF

Bilanț Covid-19, 24 august: 825 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Barem Limba și Literatura română, sesiunea de toamnă 2020 a Bacalaureatului. Cum se rezolvau subiectele

Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF

Cine este interlopul care l-a călcat în picioare pe Anaser Duduianu? Gruparea craioveană, mai puternică și mai bogată decât a Duduienilor! FBI și CIA nu s-au putut atinge de ei....

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies