kanald.ro
Imagine cu caracter ilustrativ
Imagine cu caracter ilustrativ
Diverse
Licoarea asemănătoare coniacului fin franțuzesc i-a cucerit iremediabil pe străini.
O băutură care a început să se fabrice recent în România devine pe zi ce trece tot mai cunoscută peste hotare. Vinarsul, o combinație ce imită perfect coniacul franțuzesc, a ajuns să se vândă peste Ocean cu sute de euro sticla.
Citeste si: 6 rețete de vin fiert perfecte pentru zilele friguroase de iarnă
Dacă până acum românii puteau spune că palinca este băutura care poate cuceri gusturile oricărui străin, se pare că treptat o altă licoare i-a luat locul cunoscutei tării tradiționale.
Imagine cu caracter ilustrativ
Recent, vinarsul, un amestec care imită aproape la perfecție coniacul franțuzesc, a devenit una dintre cele mai exportate băuturi din țara noastră. Potrivit impact.ro, acesta a ajuns deja celebru în Germania, Japonia sau Statele Unite, datorită aromelor desăvârșite, obținute în mod natural.
Imagine cu caracter ilustrativ
Procesul de obținere al vinarsului nu este unul deloc simplu. Strugurii din care se face licoarea trebuie să fie culeși cu atenție doar într-o anumită perioadă a anului, atunci când boabele nu conțin o cantitate prea mare de zahăr.
După stoarcere, băutura trebuia să stea la maturat obligatoriu, în butoaie de stejar. În funcție de preferințe, aceasta poate fi ținută timp de 3, 5 sau 7 ani. De asemenea, vinarsul trebuie distilat cu arome speciale, care să îi ofere o concentrație mare de alcool.