Băutura fabricată în România, care a devenit celebră peste hotare. Prețul unei sticle poate ajunge și la câteva sute de euro

Licoarea asemănătoare coniacului fin franțuzesc i-a cucerit iremediabil pe străini.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

O băutură care a început să se fabrice recent în România devine pe zi ce trece tot mai cunoscută peste hotare. Vinarsul, o combinație ce imită perfect coniacul franțuzesc, a ajuns să se vândă peste Ocean cu sute de euro sticla.

Citeste si: 6 rețete de vin fiert perfecte pentru zilele friguroase de iarnă

Vinarsul, băutura românească, devenită celebră în străinătate

Dacă până acum românii puteau spune că palinca este băutura care poate cuceri gusturile oricărui străin, se pare că treptat o altă licoare i-a luat locul cunoscutei tării tradiționale.

Vinarsul imită perfect coniacul fin, franțuzesc

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Recent, vinarsul, un amestec care imită aproape la perfecție coniacul franțuzesc, a devenit una dintre cele mai exportate băuturi din țara noastră. Potrivit impact.ro, acesta a ajuns deja celebru în Germania, Japonia sau Statele Unite, datorită aromelor desăvârșite, obținute în mod natural.

Vinarsul se ține la macerat în butoaie de stejar

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Cum se obține vinarsul?

Procesul de obținere al vinarsului nu este unul deloc simplu.

Strugurii din care se face licoarea trebuie să fie culeși cu atenție doar într-o anumită perioadă a anului, atunci când boabele nu conțin o cantitate prea mare de zahăr.

Citeste si: Specialistul în nutriție și detox, Cesur Durak, pregătește un mix de fructe și legume pentru întărirea sistemului imunitar!

După stoarcere, băutura trebuia să stea la maturat obligatoriu, în butoaie de stejar.

În funcție de preferințe, aceasta poate fi ținută timp de 3, 5 sau 7 ani. De asemenea, vinarsul trebuie distilat cu arome speciale, care să îi ofere o concentrație mare de alcool.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies