
kanald.ro
Diverse
Vinul fiert este băutura favorizată în sezonul rece. Este o băutură foarte cunoscută în Europa, de unde au apărut și multe rețete de vin roșu și diverse mirodenii.
Când ne gândim la iarnă, ne gândim la sărbători, familie, prieteni, mâncăruri tradiționale și nelipsitul vin fiert. Fie că dai o fugă până la munte, fie că mergi la Târgurile de Crăciun sau chiar stai acasă, o rețetă de vin fiert va fi întotdeauna o alegere bună. Această băutură aduce un plus de farmec perioadei reci, a cărei semnificație este amplificată de aromele condimentelor incorporate.
1 litru vin roşu
8 linguri zahăr
2 batoane scorţişoară
4-5 steluţe anason
1 portocală
Citeste si: Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021
1. Vinul se trece printr-o sită deasă, ca să se evite formarea spumei abundente.
2. Se amestecă cu zahărul, cu steluţele de anason şi cu scorţişoara şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se dizolvă zahărul, apoi se mai lasă pe foc doar până începe să facă spumă.
3. Portocala se curăţă de coajă, care se aranjează pe pahar, iar feliuţele decojite se pun în pahar.
1 litru vin
5 linguri zahăr
1 portocală
1 baton de scorțișoară
1 linguriță boabe de piper negru
1. Puneți într-o crăticioară batonul de scorțișoară, lingurița de boabe de piper, portocala tăiată felii și vinul peste.
2. Adăugați zahărul când vinul s-a încălzit.
3. Amestecați până se topește zahărul, lăsați să dea în clocot, apoi acoperiți 5-10 minute pentru infuzat.
Citeste si: 10 rețete de vin fiert cu scorțișoară sau portocală, adunate de prin toate colțurile lumii
1 l de vin
300 ml apă
150 g zahar
1 măr tăiat felii
4-5 cuișoare
scorțișoară
Pentru vinul fiert cu cuișoare, se pun la fiert 1 l de vin natural, 300 ml ap, 150 g zahăr, 1 măr tăiat felii, 4-5 cuișoare, scorțișoară, apoi se lasa sa dea 2-3 clocote.
500 ml vin roșu
100 g zahăr
1 vărf de cuțit de scorțișoară
cuișoare
felii de măr
portocală
1. Se pune vinul la fiert cu zahărul, scorțișoara și cuișoarele.
2.
2 căni de vin
3 linguri cu vârf de zahăr
2 felii de gutuie
2 felii portocală
1 vârf de cuțit anason
1 linguriță rasă de scorțișoară
Citeste si: Trei retete de nelipsit de pe masa de Revelion
Vinul îl punem cu zahărul într-un ibric. Îl așezăm pe foc, îi dăm câteva clocote și învârtim din când în când cu lingura până se topește zahărul.
Adăugăm anasonul și scorțișoara, îl mai lăsăm circa 1 minut pe foc. Luăm ibricul de pe aragaz, punem feliile de gutuie și portocală și acoperim cu un capac. Lăsăm acoperit vinul circa 2 minute pentru a lua gust de la fructe.
800 ml vin roșu sec
50 g zahăr brun
2 cuișoare
2 boabe de ienibahar
2 batoane de scorțișoară
2 bucăți anason stelat
1 portocală
Se încălzesc vinul roșu și zahărul. Se adaugă cuișoarele, ienibaharul, scorțișoara și anasonul și se lasă puțin să se pătrundă. Se spală bine portocala și coaja se rade fâșii. După gust se filetează portocala și fileurile se adaugă la vinul roșu.
Surse: retete.unica.ro , bucataras.ro