"Biserica spartă" de la Bălănești ar putea fi restaurată

Un monument istoric din comuna Bălănești are mari șanse să fie restaurat.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

fara descriere


In articol:

Un monument istoric din comuna Bălănești are mari șanse să fie restaurat. Chiar dacă este o ruină, ”Biserica spartă”, căci despre ea este vorba, ar putea atrage ca un magnet turiștii în comună. Autoritățile locale din zonă au introdus clădirea în domeniul public al comunei.

Vorbim de un fost lăcaș de cult construit în 1841 chiar la intrare în comuna Bălănești. În jurul fostei biserici, care acum este în paragină, s-au țesut de-a lungul timpului o serie de povești, dar nimeni nu cunoaște adevărata istorie. Cert este faptul că biserica ar putea aduce turiști la Bălănești și de aceea autoritățile locale vor să o restaureze.

"Biserica spartă" de la Bălănești ar putea fi restaurată

Un prim pas în acest sens a fost făcut. Mai mult decât atât, va fi amenajată și zona din jurul monumentului istoric.

Citeste si: Măsuri sanitare fără precedent. Cum se mobilizează autoritățile din România pentru a evita răspândirea coronavirusului

Citeste si: Icoanele din biserici, dezinfectate cu spirt de teama coronavirusului. Mesajul Patriarhiei pentru credincioși

Citeste si: Un tânăr șofer din Gorj și-a găsit sfârșitul în Cehia

 

”Am reușit să introducem în domeniul public ”Biserica spartă”, mai exact ruinele lăcașului de cult declarat monument istoric. Lucrăm la un proiect pe care să-l depunem la Ministerul Culturii pentru obținerea unor fonduri ca să restaurăm acest monument. Nu putem face mare lucru, dar măcar să-l conservăm ca să nu grăbim procesul de degradare. O să facem în zonă și o amenajare peisagistică, o împrejmuire. Acum lucrăm la cadastru”, a precizat Ovidiu Pungan, primarul din comuna Bălănești.

Citeste si: Pedro Mingote revine pe teren pentru o echipă din Gorj

 

Monumentul este cu atât mai interesant cu cât chiar în altarul bisericii a răsărit un nuc. Deși pomul ține umbră ruinelor, nimeni nu taie pomul de frica Celui de Sus.

Citește mai mult pe Pandurul AICI.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate