Breaking news. Marcel Vela a anunțat Ordonanța Militară 10: „Ne apropiem de normalitate”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat o nouă Ordonanță Militară, luni, 27 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Marcel Vela a anunțat Ordonanța Militară 10. Se relaxează restricțiile impuse vârstnicilor
vela


In articol:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni Ordonanța Militară cu numărul 10. Acesta a mulțumit românilor pentru respectarea restricțiilor și a spus că ne apropiem de normalitate. 

Ce prevede Ordonanța Militară cu numărul 10

Declarațiile ministrului:

Dragi compatrioți, încep prezentarea ordonanței militare nr. 10. Comportamentul dumneavoastră a fost unul responsabil, vă aduc mulțumiri. În curând ne vom apropia de normalitate. 

Trebuie să luptăm împotriva acestui inamic, în viitor vom ajunge la normalitate. În această notă am luat următoarele decizii transpuse în Ordonanța Militară nr. 10. O veste bună pentru persoanele care au împlinit 65 de ani, circulația e permisă în afara locuinței sau a gospodăriei în următoarele situații:

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Indiferent de intervalul orar, pentru următoarele motive pot circula: deplasare în interes personal, dacă au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată, inclusiv tratamentele oncologice, folosind mijloace de transport proprii, ale familiei. 

Citeste si: Ultima oră: Evaluarea Națională se susține pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie

Citeste si: Andreea Berecleanu este în doliu! Tragica veste a căzut ca un trăsnet: „Ultima conversatie avuta a fost...”

Citeste si: În sfârșit, o veste bună! Salariile vor fi majorate. Klaus Iohannis a promulgat legea

Pot face deplasări pentru activități agricole sau se pot deplasa pentru comercializarea produselor.  Persoanele care au împlinit 65 de ani pot circula 7-11 și 19-22, pentru următoarele motive: deplasarea pentru bunuri personale sau pentru animale, deplasarea din motive justificate precum îngrijirea unui minor, altor persoane vârstnice.

Totodată, programul de lucru va fi organizat de către comercianți în așa fel încât persoanele peste 65 de ani vor avea acces mai ușor.

Se prelungește măsura suspendării zborurilor

Referitor la cursele aeriene suspendate pentru 14 zile, am decis prin Ordonanță Militară că va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către Spania și din Spania, către România pentru 14 zile, începând cu 28 aprilie. Același lucru se întâmpla cu Belgia, Austria, SUA, Elveția, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Olanda, Turcia și Iran, pentru o perioadă de 13 zile”, a declarat, luni, Marcel Vela, la sediul MAI.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Medicii sunt în alertă! Tot mai mulți copii, internați la Terapie Intensivă. Care este legătura cu COVID-19

Doliu în televiziune! A murit de cancer în urmă cu puțin timp

Bombă la Puterea Dragostei! S-au despărțit definitiv după o ceartă de zile mari

Carmen de la Sălciua, reacție acidă la adresa unui fan: „Să fiu ucisă cu pietre...”

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies