Ultima oră: Evaluarea Națională se susține pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie

Ministrul Educației a făcut noi precizări cu privire la modul de desfășurare a cursurilor, dar și al examenelor online. Ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la tehnologie

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Precizări de ultimă oră despre Evaluarea Națională și Bacalureat. Ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la tehnologie
Precizări de ultimă oră despre Evaluarea Națională și Bacalureat. Ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la tehnologie


In articol:

Ministrul Educaţiei Monica Anisie face precizări în legătură cu încheierea anului şcolar, cu modul în care va fi încheiată situaţia şcolară a elevilor, dar şi referitoare la desfăşurarea examenelor naţionale.

”Continuă învăţarea asistată de tehnologie până pe 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului şcolar 2019/2020. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin”, a anunţat Monica Anisie.

Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină. Unele conţinuturi pentru această perioadă vor fi abordate în anul şcolar următor. 

Citeste si: Testul care îți schimbă viața. Ce au inventat cercetătorii de la Oxford

Cum se va încheia media pentru cei care nu au apucat să ia destule note 

Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţii excepţionale, în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

”Vom încheia cu bine anul şcolar. Studenţii vor continua învăţarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susţine şi online. Fiecare instituţie de învăţământ superior va stabili modalitatea şi data examenelor în baza autonomiei universitare”, a aprecizat ministrul.

Precizări de ultimă oră despre Evaluarea Națională și Bacalureat. Ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la tehnologie
Precizări de ultimă oră despre Evaluarea Națională și Bacalureat. Ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la tehnologie

Citeste si: Traian Băsescu, adevărul despre demiterea lui Adrian-Streinu Cercel: „El cerea o politică contrară...”

În ceeea ce priveşte reluarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ, elevii din clasele a 8-a, a 12-a şi a 13-a, anii de final de ciclu profesional şi liceal, pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale.

Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenţa la şcoală va fi opţională şi decizia va fi a părinţilor. Pregătirea lor va fi în mod online.

Când se va susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Evaluarea naţională şi bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă şi respectând calendarele comunicate deja.

Evaluarea Naţională începe din 15 iunie, iar examenul de bacalaureat începe cu probele scrise pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul acestora va fi comunicat ulterior.

Examenele susţinute de cadrele didactice, de titularizare, definitivat – se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de siguranţă şi ministerul va comunica modalitatea de susţinere şi calendarul.

Citeste si: Soția milionarului Ovidiu Tender și-a făcut o mască neconvențională FOTO

”Vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranţă pentru a evita orice risc de îmbolnăvire. MEC şi MS vor elabora un ordin comun pentru a stabili în mod clar toate măsurile de siguranţă privind reluarea activităţilor în unităţile de învăţământ. În sala de clasă vor fi maxim 10 elevi, respectând măsurile de distanţare socială. Inspectoratele şcolare vor pune la dispoziţie un Tel-Verde pentru orice întrebare sau nelămurire pe această temă.  Vreau să subliniez că toate măsurile luate de MEC respectă recomandările medicilor specialişti. Obiectivele MEC pentru această perioadă sunt încheierea cu bine a situaţiei şcolare, iar examenele pentru elevi, studenţi şi profesori să se desfăşoare în siguranţă şi în conformitate cu legea”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Carmen de la Sălciua, schimbare totală în viața ei! Cea mai sexy artistă a dat cărțile pe față: ”NU este ușor (...) Sunt de un milion de ori mai fericită decât voi”

Asiana Peng, ceartă la cuțite cu Emy Alupei chiar înainte de eliminare! Faimoasele și-au aruncat cuvinte dure! ”Sunt mai bună„

Primele imagini cu Alina Vidican în mașina de sute de mii de euro! Ce face fosta soție a lui Cristi Borcea, la Miami, este... de invidiat și de Valentina Pelinel

Asta-i Romania”, lider de audienta pe doua segmente de public, cu editia de duminica a emisiunii

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies