Când va atinge epidemia de coronavirus apogeul în România? Medicii prezic trei scenarii de evoluție a crizei

România se confruntă cu una dintre cele mai mari încercări din ultimii ani. Coronavirusul ne-a blocat în case, iar cel mai îngrijorător este faptul că nimeni nu știe când se va termina această criză.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Când va atinge epidemia de coronavirus apogeul în România? Medicii prezic trei scenarii de evoluție a crizei
pandemie de coronavirus

Medic: „Trebuie să ne conformăm măsurilor de distanțare socială”

Autoritățile din România au început să ia măsuri din ce în ce mai drastice pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19 pe teritoriul țării noastre, dar cu toate astea numărul îmbolnăvirilor crește de la o zi la alta. Întrebarea care stă pe buzele tuturor în această perioadă este care vor fi vârfurile acestei epidemii.


In articol:

Doctorul Marius Geantă a prezentat trei posibile scenarii ale evoluției crizei de sănătate creată de coronavirusul apărut în China.

„Fiecare dintre scenarii depinde în principiu de două lucruri. De autorităţi, care iau măsuri ferme si de modul în care noi cu toţii ne conformăm măsurilor de distanţare socială.

În primul scenariu, cel cu albastru deschis, este acel scenariu în care măsurile dure sunt instituite foarte repede, iar marea parte a populaţiei se conformează. E un scenariu cu număr de cazuri limitat. Are un vârf undeva pe 1 mai.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Carmen Brumă, imagini picante de la piscină. Cum s-a fotografiat vedeta

Citeste si: Mircea Badea, oprit în trafic de poliţişti. Reacţia plină de umor a prezentatorului: “A venit unul, săracul, și tremura rău”

Citeste si: Scene emoționante în Republica Dominicană! Un faimos și-a cerut iubita de soție direct din junglă! ”Abia aștept să îi pun inelul pe deget”! Ce reacție a avut și tânăra când a văzut imaginile

Apoi celelelte două curbe. Ne aşteptăm ca la un moment dat măsurile să fie ridicate pas cu pas şi în aceast scenariu populaţia expusă la virus este foarte redusă. Nu există acea imunitate de turmă şi, după ce măsurile or să fie ridicate există posibilitatea ca epidemia să revină.

Când va atinge epidemia de coronavirus apogeul în România? Medicii prezic trei scenarii de evoluție a crizei
oameni cu mască

Este de văzut în ce măsura testele care se dezvoltă şi or să fie într-un număr mare pe piaţă în partea a doua a anului or să reuşească să identifice pacienţii mai repede şi curba să fie mai puţin înaltă.

Într-un alt scenariu, creşterea numărului de cazuri este într-un timp mai lung faţă de scenariul albastru închis. Totuşi, numărul de cazuri e acelaşi, doar că difera intervalul de timp în care ele se vor înregistra”, a explicat doctorul Marius Geantă pentru România TV

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Maia Morgenstern stă acasă cu fostul ei soț, un actor celebru, de care a divorțat acum 20 de ani: ”Zâmbet cu magnoliu și găleată!” FOTO

Declarația cutremurătoare a unei românce stabilite de ani de zile Italia! ”Aici, nu ți se mai aduce mortul acasă. Îl arde și nu îl mai vezi niciodată! Nu știi ce se întâmplă...

George Burcea s-a ras pe cap după ce un prieten i-a stricat tunsoarea: „I-am spus să-mi ia puțin din vârfuri, dar cred că a greșit-o” FOTO

Clipe grele pentru Borcea! Poliția și armata au intervenit în forță. S-a lăsat cu focuri de armă

Cifre ALARMANTE! România a intrat în valul 2 al pandemiei. Alexandru Rafila: „Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies