
kanald.ro
Sare grunjoasă într-un bol
Diverse
Iată care este cea mai bună sare pentru bucătărie. Vezi mai jos sfaturile specialiștilor cu privire la cel mai folosit ingredient de către gospodine.
Care este, de fapt, cea mai bună sare pentru bucătărie. Vezi mai jos ce recomandă specialiștii cu privire la cel mai folosit ingredient culinar.
Sarea nu este numai ingredientul care oferă un gust mai bun preparatelor gătite, ci și un ingredient necesar pentru supraviețuire.
Astfel, conform nutriționiștilor, sarea de Himalaya este cea mai bună sare de pus în mâncare. Acest tip de sare provine din Himalaya și conține peste 80 de minerale diferite, toate fiind extrem de benefice pentru organism.
Mai exact, aceste minerale contribuie la buna funcționare a organismului, sprijinind sănătatea oaselor, a sistemului nervos și a sistemului muscular. Acestea fiind spuse, consumul regulat de sare de Himalaya poate asigura un aport suplimentar de minerale necesare pentru menținerea unui organism sănătos și echilibrat.
Citește și: Dieta japoneză. 5 sfaturi care te vor ajuta să dai jos kilogramele în plus
Sare de Himalaya
[Sursa foto: Unsplash]Iodul se găsește în mod natural în unele alimente, precum peștele, fructele de mare, lactatele, cerealele și ouăle. În ceea ce privește pești, aceștia obțin iodul de pe fundul oceanului și din algele marine. De asemenea, solul conține cantități variate de iod, care afectează conținutul de iod al ierbii și cerealelor mâncate de către animale. Astfel, acestea se regăsește în lapte și produsele lactate.
Potrivit statisticilor, în unele regiuni ale lumii, solurile sărace în iod sunt frecvente, crescând riscul de deficit de iod în rândul persoanelor care consumă alimente produse, în principal, în acele zone.
Tocmai de aceea, la nivel mondial, deficitul de iod este considerat o problemă de sănătate publică în mai multe țări din Asia, Africa, America Latină și unele zone din Europa. Ca urmare a acestei situații, adăugarea universală a iodului în sare are ca scop prevenirea deficitului de iod.
Citește și: Cum să arzi caloriile cât mai eficient. 7 sfaturi de la specialiști
Mai multe tipuri de sare
[Sursa foto: Unsplash]Pe lângă sarea de Hiamalaya, care este cea mai recomandată de către specialiști, mai există și alte tipuri de sare pe care le poți folosi. Ei bine, una dintre acestea este sarea de mare, care este produsă prin evaporarea apei din ocean sau mare.
Totodată, aceasta este compusă, în mare parte, din clorură de sodiu, dar conține și cantități mici de minerale precum potasiu, zinc și fier.Prin prisma faptului că nu este foarte rafinată și măcinată ca sarea de mare, aceasta poate părea mai grosieră și mai închisă la culoare, având impurități și substanțe nutritive rămase. Deși este mai recomandată decât sarea de masă, în unele impurități ale sării de mare se pot găsi metale din ocean, cum ar fi plumbul.
Sarea Kosher este un alt tip de sare recomandat de către specialiști pentru consum. Aceasta este o sare cu granulație grosieră renumită pentru utilizarea sa în prepararea tradițională a alimentelor Kosher. În general, sarea Kosher nu conține iod, însă poate avea în compoziție un agent antiaglomerant.
Surse: doc.ro, medicool.ro, reginamaria.ro