Ce dramă! O femeie din Cluj Napoca, aflată în carantină, a aflat că soțul ei a murit subit! Răspunsul dureros al autorităților

O femeie aflată în carantină într-un hotel a aflat că soțul a murit subit! Rspunsul oficialilor sună îngrozitor, dar astea sunt regulile în epidemia de coronavirus: o să-l îngroape după ce iese din carantină!

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Povestea impresionantă, drama trăită în aceste zile de o femeie din Cluj Napoca a fost povestită de deputatul Emanuel Ungureanu, care a fost sunat de un apropiat care l-a întrebat dacă o poate ajuta pe femeie. Aceasta s-a întors din străinătate, a intrat legal în carantină instituționalizată, și acum se află cazată într-un hotel. Înainte de a se încheia cele 14 zile de carantină a primit vestea teribilă!

Citeste si: Studiu: Cum s-a găsit medicamentul care distruge coronavirusul în 48 de ore

”Astăzi mi-a înghețat inima. În jurul orei 14.30 m-a sunat o prietenă. Glasul îi era plin de spaimă și emoție: "Emanuel, o nenorocire, o doamnă din Cluj-Napoca care a venit din străinătate a aflat astăzi că soțul ei a murit subit. Ea nu are voie să părăsească hotelul nostru pentru că abia luni expiră cele 14 zile în care este obligată să rămână în izolare.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Cum arată un test de coronavirus cu rezultat pozitiv! Un medic moldovean din Barcelona l-a făcut public

Trag aer în piept și întreb. Au copii. "Da, au trei copii, ei și-au găsit tatăl mort și au sunat-o pe mama lor să vină acasă. Nu poți face nimic să plece de acolo să fie alături de copiii ei? Este distrusă."

Am tras aer în piept și i-am scris unui oficial. Răspunsul sec, legal, m-a cutremurat. "Nu se poate face nimic până luni, doar se va păstra trupul soțului la IML și soția se va putea ocupa de înmormântare, după ce termină perioada de izolare."

Am tăcut! M-am gândit la o altă dramă, la chinul teribil suportat de acei părinți din Franța care nu au putut să fie până la moarte lângă copilul lor de 13 ani infectat cu Covid 19”, a povestit Emanuel Ungureanu. 

Citeste si: Spania - Peste 130.000 de cazuri de Covid-19. Numărul de decese zilnice continuă să scadă

15.980 de persoane sunt în carantină instituționalizată în urma epidemiei de coronavirus

Conform informațiilor de la Departamentul pentru Situații de Urgențe ,  până astăzi, 5 aprilie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.600 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 55 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

foto: pixabay.cpm

Urmatorul articol
Citește și:

Imagini virale. Asistentele de la "Victor Babes" s-au filmat în timp ce dansau pe holul spitalului VIDEO

Actorul turc iubit de românce, suspect de coronavirus! Mesajul care i-a îngrozit pe toți

Imaginea care i-a făcut pe pompieri să plângă! Minunea din Postul Paștelui dintr-o biserică în flăcări

Ordonanța Militară 7. România suspendă zborurile spre și dinspre țările aflate în zona roșie

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies