Ce se întâmplă cu pensiile speciale? Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul: "Este o reformă asumată de stat"

România se gândește să rezolve inechitățile din sectorul contributiv, privind pensiile speciale.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a dezbătut subiectul pensiilor speciale. Într-un interviu recent, pentru digi24.ro, Marius Budăi a transmis că își dorește rezolvarea inechităților din sistemul contributiv, însă acest lucru presupune găsirea de soluții din partea tuturor miniștrilor.

Citeste si: Salariu minim pe economie mai mare de la 1 iunie și vouchere pentru alimentele de bază. Cum îi ajută promisiunile Guvernului pe români?| EXCLUSIV

"S-a abordat problema pensiilor speciale doar din punct de vedere politic, niciodată profesional"

Marius Budăi a declarat că inechitățile din sistemul contributiv persistă în România din cauza faptului că până acum problema pensiilor speciale a fost abordată din punct de vedere politic, ci nu profesional: "S-a abordat problema pensiilor speciale doar din punct de vedere politic, niciodată profesional. Cum a dat bine la public s-a folosit sărăcia oamenilor. Îi spui unui cetățean că are unul pensia de 20 de ori mai mare ca tine, ca să îi abați atenția că tu nu îi majorezi pensia.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Dar nu îi spui care e situația, să faci o paralelă, să spui că armata, de exemplu, e în strânsă legătură cu NATO.

Nu s-a explicat pentru că s-a folosit din punct de vedere politic, să produci emoție și să culegi voturi. Mai era un coleg care acum e și coleg de alianță cu mine, care spunea că le desființează în 30 de zile.", a declarat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, despre reforma pensiilor speciale

Marius Budăi, ministrul Muncii

[Sursa foto: Captură tv]

România vrea să creeze un nou cadru legislativ pentru pensiile speciale

Ministrul Muncii a declarat că oficialii de la guvernare caută soluții pentru a rezolva problema pensiilor speciale până la sfârșitul acestui an, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Mai exact, țara noastră caută să creeze un nou cadru legislativ prin care pensiile speciale să fie conforme principiului contributivității.

Citeste si: O nouă lege cu privire la salariile românilor. Iată tot ce trebuie să știi

După adoptarea acestei măsuri, nicio pensie nu ar trebui să fie mai mare decât venitul obținut de angajat în timpul desfășurării activității profesionale: "Eu, în calitate de ministru al Muncii, vreau rezolvarea inechităților din sistemul contributiv și aștept ceilalți miniștri să găsească soluții pentru reforma din domeniile lor.

Să găsească soluții, să vină cu reforma la care o parte din ei erau la guvernare și a fost asumată în PNRR. Este o reformă asumată de stat. Eu fac partea mea de reformă, adică partea de pensii contributive. Fiecare ministru trebuie să vină cu partea lui de reformă.", a adăugat Marius Budăi.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cresc indemnizațiile sociale de la 1 martie 2022. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Cum se pot angaja refugiații ucraineni în România. Anunțul ministrului Muncii

Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit civil. Primele imagini de la eveniment | GALERIE FOTO

Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost izbite în plin de o maşină condusă de un şofer începător

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

„Am dormit în dric două ore.” Ce s-a întâmplat cu Anamaria Prodan în urmă cu o zi? Vedeta are o nouă achiziție

Primele imagini cu Gina Pistol în rochie de mireasă! Frumoasa vedetă a spus marele "Da"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies