Ce se întâmplă cu vacanța de iarnă a elevilor în contextul apariției Omicron! Sorin Cîmpeanu face anunțul: „Nu iau în considerare nimic altceva”

Experții în sănătate avertizează că este doar o chestiune de timp până când tulpina Omicron va ajunge și în România.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Nici nu s-a risipit valul patru al pandemiei de coronavirus, generat de varianta Delta, că a apărut o nouă amenințare epidemiologică. Omicron este tulpina care a băgat frica în autorități la nivel mondial.

Încă nu se cunosc foarte multe particularități ale noii amenințări ce are originea în Africa de Sud, dar deja a început să se răspândească și să facă primele îmbolnăviri. Pacienții infectați cu Omicron au acuzat dureri în tot corpul și o oboseală extremă, mult mai accentuată decât în cazul variantelor precedente.

De altfel, temerea cea mai mare a experților în sănătate este aceea că noua tulpină ar fi putea ocoli răspunsul imun, iar acest lucru ar putea însemna p adevărată catastofă. În acest context, mai multe state din lume au luat măsuri radicale. Unele țări deja au închis granițele, iar altele iau în considerare această măsură. 

Până în prezent, România este una dintre țările norocoase, căci până la momentul actual nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire cu Omicron, dar autoritățile nu se culcă pe o ureche și păstrează garda sus și îndeamnă pe toată lumea să respecte măsurile în vigoare.

Noua tulpină a coronavirusului ar putea să-și facă simțită prezența chiar în timpul sărbătorilor de iarnă. Iată ce spune ministrul Educației despre vacanța de iarnă a elevilor într-un astfel de conext epidemiologic! 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Detalii de ultim moment despre vacanța elevilor în contextul Omicron. Ce spune Sorin Cîmpeanu 

Elevii vor intra în vacanță pe 23 decembrie, urmând să se întoarcă în bănci pe 9 ianuarie 2022.

Totuși, aparița noii tulpini ar putea să schimbe puțin situația în ceea ce privește situația școlară. Sorin Cîmpeanu spune că el va asculta doar sfaturile autorităților sanitare, care până la acest moment nu au decis nimic în contextul Omicron. 

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„Ca ministru al Educației am anunțat deja programul, nu iau în considerare nimic altceva decât îmi vor spune autoritățile medicale.

Până în acest moment, autoritățile sanitare în frunte cu ministrul Sănătății, nu au considerat necesar să previzionăm măsuri pe acest palier. Vacanța de Sărbători este cea cunoscută!”, a declarat Sorin Cîmpeanu la  Antena 3.

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Bilanț coronavirus, 29 noiembrie 2021

Până astăzi, 29 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.778.045 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.292 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.683.204 pacienți au fost declarați vindecați.

Citeste si: Bianca Drăgușanu le-a închis gura curioșilor! Vedeta s-a vaccinat în urmă cu mult timp, iar acum dă totul din casă: ”Nu vă mai luați după zvonuri”

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.096 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 15 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 176 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 56.382 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 28.11.2021 (10:00) – 29.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 107 decese (47 bărbați și 60 femei), din care 15 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din țară. 

Citeste si: Octavian Jurma vine cu scenarii sumbre pentru sărbătorile de iarnă: „Probabilitatea ca Omicron sa ajungă in România este de 100%”

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.569. Dintre acestea, 1.203 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.203 pacienți internați la ATI, 117 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 132 sunt minori, 122 fiind internați în secții și 10 la ATI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies