Cercetătorii maghiari sunt aproape să descopere medicamentul „minune” împotriva SARS-CoV-2

Un medicament „capcană” care ar putea ajuta atât la prevenirea, cât și la combaterea infectării cu Covid-19, a fost dezvoltat de o echipă de cercetători maghiari. Medicamentul va intra în testare în Ungaria și s-ar putea dovedi mult mai eficient decât orice altă substanţă testată până acum de maghiari în lupta cu coronavirusul, relatează Növekedés.hu, citat de MTI.

Distribuie pe:

Autor: C.B.

Cercetătorii maghiari sunt aproape să descopere medicamentul „minune” împotriva SARS-CoV-2
Cercetătorii maghiari sunt aproape să descopere medicamentul „minune” împotriva SARS-CoV-2


In articol:

Medicamentul este creat pe bază de proteine, a declarat Imre Kacskovics, decanul Facultăţii de Ştiinţele Naturii din cadrul Universităţii Eötvös Loránd din Budapesta, în interviul pe care l-a acordat site-ului Növekedés.hu, citat de MTI şi Mediafax.

Cercetătorii s-au gândit, încă de la început, la o substanţă activă care poate, în acelaşi timp, să neutralizeze virusul, dar şi să ofere o protecţie preventivă, adică să fie adecvată şi pentru o imunizare pasivă.

Citeste si: Un bărbat de 30 de ani a murit, după ce a participat la o „petrecere COVID” pentru a demonstra că virusul nu există. Medicii au dezvăluit care au fost ultimele sale cuvinte

Citeste si: Câți bani câștigă, cu adevărat, Keo! A renunțat la afacerile din Elveția pentru a pierde financiar în România!

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Românii care au murit după ce au câștigat la Loto 6/49! Blestem sau fatalitate: și în străinătate, milionarii de la loterie mor pe capete

În acest scop, a fost dezvoltat un preparat bicomponent, pe bază de proteine, care poate fi privit ca o „capcană” moleculară, întrucât se ataşează la spicula glicoproteică S („coroana”) prin care virusul aderă la celule şi care astfel nu mai are capacitatea să facă acest lucru, relatează Mediafax.

În următoarele luni, substanţa activă va fi testată pe animale, a spus Imre Kacskovics, decanul Facultăţii de Ştiinţele Naturii din cadrul Universităţii Eötvös Loránd din Budapesta, într-un interviu acordat site-ului Növekedés.hu, citat de MTI.

Când intră în testare medicamentul

Cercetătorii maghiari sunt aproape să descopere medicamentul „minune” împotriva SARS-CoV-2
Cercetătorii maghiari sunt aproape să descopere medicamentul „minune” împotriva SARS-CoV-2

Cercetătorii au demarat pregătirile pentru autorizarea europeană, respectiv pentru procedura necesară efectuării studiilor clinice.

În opinia sa, studiile clinice vor putea începe cel mai devreme la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

Substanţa activă va putea fi administrată pe cale intravenoasă sau subcutanată, sub formă de injecţie, a explicat decanul.

Odată introdusă în fluxul sanguin, pătrunde în ţesutul pulmonar şi ajunge în alveolele pulmonare, adică exact în zona vizată de obicei de noul coronavirus, împiedicând astfel virusul să infecteze celulele, mai scrie MTI.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Secretul băiatului Nicoletei Guță! Gabriel a fost condamnat penal pentru că a condus mașina deși avea permisul anulat EXCLUSIV

Povestea fratelui ”secret” al lui Adrian Minune! Mayk, omul din umbră: transformarea incredibilă din timpul pandemiei

Un bărbat de 30 de ani a murit, după ce a participat la o „petrecere COVID” pentru a demonstra că virusul nu există. Medicii au dezvăluit care au fost ultimele sale cuvinte

Mădălin Ionescu, interzis pe Facebook după ce a vorbit despre COVID-19! ”Nici pe vremea PSD-ului n-am pățit asta”

Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies