Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de contestat”

Autoritățile sunt în alertă, după ce mai multe persoane din Grecia au fost prinse cu certificate COVID false, provenite din România și Bulgaria.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

După apariția certificatului de vaccinare, tot mai mulți au căutat să facă din asta o afacere ilegală! S-au format rețele de persoane care falsifică certificatele COVID în schimbul unor sume uriașe de bani.

O astfel de rețea a fost spartă de polițiștii din Grecia, care au decoperit cu stupoare că gruparea nu se rezumă doar la teritoriul elen, ci are ramuri și în România, Bulgaria și Macedonia de Nord. Dosarul în acest caz este unul stufos, de circa 3.500 de pagini, dar ancheta bate pasul pe loc, căci statele vizate refuză să le furnizeze autorităților din Grecia informațiile necesare! 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Certificate de vaccinare contrafăcute în România și alte state din Uniunea Europeană

Oamenii legii din Grecia au mers pe firul unei rețele care se ocupa de falsificarea de certificate verzi funcţiona în Centrul de Sănătate din Karditsa și au descoperit cum acționau aceștia. În paralel, circa 10 cadre medicale și paramedicale de la Spitalul din Kavala făceau rost de certificare COVID verzi din Bulgaria, România şi Macedonia de Nord, scriu jurnaliștii de la  Parapolitika.

Conform informațiilor oferite de polițiști, rețeaua ar fi luat naștere în august 2021, iar cele doup unități medicale unde s-au găsit aceste ilegalități ar lucra una cu cealaltă. S-a întocmit un dosar penal de circa 3.500 de pagini, iar autoritățile continuă să facă investigații. Totuși, ancheta bate pasul pe loc, se plâng polițiștii, deoarece statele menționate mai sus ar refuza să se implice și să-i ajute cu informații. 

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„Oricâte verificări am face, odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de contestat",  au declarat reprezentanții poliției elene.

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Tot mai multe cazuri de certificare COVID false sau persoane vaccinate prin metoda „la chiuvetă”, în România 

În România, autoritățile descoperă tot mai multe persoane care se ocupă cu falsificarea certificatelor verzi sau rețele unde persoanele nici nu se prezintă la centrul de vaccinare, dar sunt înscriși în baza de date a Ministerului sănătății și apar va fiind vaccinate anti-COVID. 

Citeste si: Omicron, o amenințare pentru sărbătorile românilor! Ce spune Alexandru Rafila despre restricțiile de Crăciun și Revelion: „Ar trebui să se comporte mai precaut în această perioadă”

Un caz recent a avut loc Bihor și Satu Mare. Cinci persoane au fost reținute în acest dosar, iar surse din poliție spun că la centrul de vaccinare de la Vama Petea ar fi fost falsificate circa 2.000 de documente de vaccinare. Nu este un caz izolat. În urmă cu câteva luni, un medic din județul Dâmbovița a fost reținut, după ce ar fi imunizat fictiv mai mulți fotbaliști de la clubul Pucioasa. 

Citeste si: Bilanț coronavirus, 1 decembrie 2021. Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în scădere

Autoritățile îi avertizează pe cei care au recurs la metoda „vaccinarea la chiuvetă” că se mai pot imuniza doar dacă se autodenunță. Cu alte cuvinte, aceștia vor trebui să suporte și consecințele, căci falsul în acte este infracțiune și se pedepsește cu dosar penal și chiar sentințe cu închisoarea. 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies