WowNews logo WOWnews
Stories
Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele
Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele

Diverse

Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele de cartofi si orez

Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele

Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele
Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele

Chiftele de cartofi si orez, reteta de post rapida. Chiftelele de post cu cartofi si orez pot fi mancate reci sau calde, simple sau cu sos de rosii, cu mustar sau salata verde.

Citeste si: Ce se întâmplă cu tatăl celor 3 copii care și-au pierdut viața în tragicul accident din Spania! Vestea i-a făcut pe toți să plângă în hohote- kfetele.ro

In perioada postului, poti pregati aceste chiftelute cu orez si legume.

Le poti praji in baie de ulei sau le poti gati la cuptor, pentru o varianta mai sanatoasa a acestui preparat.

Chiftele de post de cartofi si orez. Cum se pregatesc

Ingrediente:

6 cartofi medii fierti in coaja
50 grame orez
2 morcovi
1 ceapa
2 linguri pesmet
o legatura patrunjel
4 catei usturoi
2 linguri ulei
sare si piper

Citeste si: Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare. Cea mai simpla reteta de paine

Citeste si: Chiftele la cuptor. Reteta de post de chiftelute pufoase cu legume

Citeste si: Chifteluțele mănăstirești. Rețeta de post care e gata în 20 de minute

Mod de preparare:

Lasa cartofii fierti in coaja sa se raceasca inainte de a-i da pe razatoare.

Fierbi orezul in 150 ml de apa (ratie 1:3) pana obtii consistenta unui pilaf.

Morcovul curatat si spalat se da pe razatoare, ceapa se toaca marunt. Ceapa si morcovul se calesc in 2-3 linguri de ulei. Adauga in cratita apa cat sa ii acopere. Lasa la foc mic pana cand legumele s-au gatit, iar apa s-a evaporat complet.

Dupa ce s-au racit, cartofii trebuie curatati de coaja si dati pe razatoarea mare.

Intr-un castron, amesteci cartofii, legumele calite, orezul, pesmetul, usturoiul maruntit in presa, patrunjelul, sare si piper dupa gust.

Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata

Citeste si: Chifteluțe de fasole. Reteta unui deliciu de post

Unge-ti mainile cu putin ulei, amesteca bine compozitia si formeaza chiftelutele de marimi medii. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Chiftelele de post de cartofi si orez se coc la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute, pana cand se rumenesc bine.