
kanald.ro
Diverse
Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele
Chiftele de cartofi si orez, reteta de post rapida. Chiftelele de post cu cartofi si orez pot fi mancate reci sau calde, simple sau cu sos de rosii, cu mustar sau salata verde.
In perioada postului, poti pregati aceste chiftelute cu orez si legume.
Ingrediente:
6 cartofi medii fierti in coaja
50 grame orez
2 morcovi
1 ceapa
2 linguri pesmet
o legatura patrunjel
4 catei usturoi
2 linguri ulei
sare si piper
Citeste si: Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare. Cea mai simpla reteta de paine
Citeste si: Chiftele la cuptor. Reteta de post de chiftelute pufoase cu legume
Citeste si: Chifteluțele mănăstirești. Rețeta de post care e gata în 20 de minute
Mod de preparare:
Lasa cartofii fierti in coaja sa se raceasca inainte de a-i da pe razatoare.
Fierbi orezul in 150 ml de apa (ratie 1:3) pana obtii consistenta unui pilaf.
Morcovul curatat si spalat se da pe razatoare, ceapa se toaca marunt. Ceapa si morcovul se calesc in 2-3 linguri de ulei. Adauga in cratita apa cat sa ii acopere. Lasa la foc mic pana cand legumele s-au gatit, iar apa s-a evaporat complet.
Dupa ce s-au racit, cartofii trebuie curatati de coaja si dati pe razatoarea mare.
Intr-un castron, amesteci cartofii, legumele calite, orezul, pesmetul, usturoiul maruntit in presa, patrunjelul, sare si piper dupa gust.
Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata
Citeste si: Chifteluțe de fasole. Reteta unui deliciu de post
Unge-ti mainile cu putin ulei, amesteca bine compozitia si formeaza chiftelutele de marimi medii. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Chiftelele de post de cartofi si orez se coc la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute, pana cand se rumenesc bine.