
kanald.ro
Stiri
Ciorba de pui a la grec este gustoasă și ușor de făcut. Secretul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele
Cum se face ciorba de pui a la grec. Pune în aplicare trucurile de mai jos și vei obține un preparat care va da pe spate pe toată lumea. Ciorba de pui dreasă cu ou și smântână este foarte populară în România.
Citeste si: Cum se vor acorda bursele elevilor în noul an școlar. Cine sunt elevii care rămân fără burse- kanald.ro
Secretul unei ciorbe de pui a la grec ca la carte este răbdarea.
Ingrediente:
– 2 bucăţi piept de pui
– 2 morcovi
– 1 rădăcina pătrunjel mare
– 1 bucată ţelină
– 1 linguriţă piper boabe negru
– 200 ml smântână
– 2 gălbenuşuri
– 60 gr orez
Citeste si: Ciorbă de potroace. Rețetă tradițională românească
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se curată de piele şi se taie cubuleţe. Între timp se curată ceapă, se taie solzisori şi se pune la călit în 3 linguri de ulei. Morcovul, pătrunjel-ul şi ţelină se curată şi se dau pe răzătoarea mare apoi se adaugă peste ceapă ce a devenit sticloasă.
Se amestecă bine să nu se ardă şi în momentul în care s-au înmuiat legumele se adaugă apă. Se amestecă şi se mai lasă câteva minute până când începe să fiarbă, apoi se adaugă cubuleţele de carne sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă.Citeste si: Supa crema de ciuperci: reteta rapida, gata in 30 de minute
După ce a fiert carnea, se adaugă orezul şi se lasă în continuare să fiarbă.
Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată
Între timp, într-un bol încăpător se bat bine gălbenuşurile cu zeamă de lămâie stoarsă şi apoi se adaugă smântâna. Se pun pe rând câteva polonice de ciorbă fierbinte (5-6) peste acest amestec şi se amestecă cu ţelul după fiecare polonic că să nu se „brânzească” compoziţia. Turnaţi totul în oală cu ciorbă, încet şi amestecând tot timpul. Se lasă pe foc mic încă 10 minute să capete consistentă ciorbă (de la gălbenuşuri), apoi se stinge focul şi se presară verdeţurile tocate mărunt.
Citeste si: Ciorbă de perișoare, rețeta bunicii. Cum se pregătește ciorba care are gust ca în copilărie
Se serveşte cu smântână suplimentară, după gust, şi cu ardei iute.