Ciorbă de pui a la grec. Secretul care o face gustoasă

Ciorba de pui a la grec este gustoasă și ușor de făcut. Secretul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Ciorbă de pui a la grec
Ciorbă de pui a la grec


In articol:

Cum se face ciorba de pui a la grec. Pune în aplicare trucurile de mai jos și vei obține un preparat care va da pe spate pe toată lumea. Ciorba de pui dreasă cu ou și smântână este foarte populară în România.

Secretul unei ciorbe de pui a la grec ca la carte este răbdarea. Dacă nu vrei ca zeama să se brânzească și să capete un aspect neplăcut atunci când o dregi, trebuie să amesteci bine cu telul câteva polonice de ciorbă fierbinte cu gălbenușurile și smântâna înainte de a turna totul în oala cu ciorbă.

Ciorbă de pui a la grec. Secretul care o face gustoasă. Cum se prepară ciorba de pui a la grec

Ingrediente:

– 2 bucăţi piept de pui
– 2 morcovi
– 1 rădăcina pătrunjel mare
– 1 bucată ţelină
– 1 linguriţă piper boabe negru
– 200 ml smântână
– 2 gălbenuşuri
– 60 gr orez
– 1 lămâie
– 2 linguriţe sare
– 3 linguri ulei
– pătrunjel, mărar proaspăt

Citeste si: Ciorbă de potroace. Rețetă tradițională românească

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pui, se curată de piele şi se taie cubuleţe. Între timp se curată ceapă, se taie solzisori şi se pune la călit în 3 linguri de ulei. Morcovul, pătrunjel-ul şi ţelină se curată şi se dau pe răzătoarea mare apoi se adaugă peste ceapă ce a devenit sticloasă. Se amestecă bine să nu se ardă şi în momentul în care s-au înmuiat legumele se adaugă apă. Se amestecă şi se mai lasă câteva minute până când începe să fiarbă, apoi se adaugă cubuleţele de carne sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă.

Citeste si: Supa crema de ciuperci: reteta rapida, gata in 30 de minute

După ce a fiert carnea, se adaugă orezul şi se lasă în continuare să fiarbă. Pentru a ieşi o ciorbă ca la carte, secretul constă în a lăsa orezul în prealabil la înmuiat!

Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată

 

Între timp, într-un bol încăpător se bat bine gălbenuşurile cu zeamă de lămâie stoarsă şi apoi se adaugă smântâna. Se pun pe rând câteva polonice de ciorbă fierbinte (5-6) peste acest amestec şi se amestecă cu ţelul după fiecare polonic că să nu se „brânzească” compoziţia. Turnaţi totul în oală cu ciorbă, încet şi amestecând tot timpul. Se lasă pe foc mic încă 10 minute să capete consistentă ciorbă (de la gălbenuşuri), apoi se stinge focul şi se presară verdeţurile tocate mărunt.

Citeste si: Ciorbă de perișoare, rețeta bunicii. Cum se pregătește ciorba care are gust ca în copilărie

 

Se serveşte cu smântână suplimentară, după gust, şi cu ardei iute.

Urmatorul articol
Citește și:

Rețetă de colivă. Cum se pregătește coliva pentru Moșii de iarnă

Hrișca, alimentul care te ajută să slăbești 10 kilograme. Dieta cu hrișcă

Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată

Supă cu găluște gustoasă. Secretul celor mai pufoase găluște, ca la mama acasă

Florin Salam i-a trădat pe Duduieni! A mers să cânte pentru clanul Sadoveanu, bănuit că ar fi premeditat asasinarea lui Emi Pian

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies