Clătite Suzette. Desertul servit în sos de portocale care ar surprinde pe oricine

Clatite Suzette. Dacă ai impresia că până acum ai mâncat clătite bune. Ei bine, înseamnă că nu ai încercat clatitele frantuzești Suzette, cu sos bogat de portocale.

Distribuie pe:

Clătite Suzette. Desertul servit în sos de portocale


In articol:

Clătite Suzette se prepară exact ca pe cele clasice, doar că la final nu le umpli cu nimic, ci le treci printr-un sos aromat. Propunerea noastră de astăzi este sos de portocale.

Clatite Suzette. Ingrediente

100 g făină
250 ml lapte
1 ou
2 linguri zahăr
un praf sare
1 lingura unt/ulei

Clătite Suzette. Ingrediente sos de portocale

50 g unt
3 linguri zahăr
150 ml suc de portocale
coaja rasă de la o portocală
1 linguriță esență portocale

Clătite Suzette. Desertul servit în sos de portocale

Clătite Suzette. Mod de preparare

Oul se bate și apoi se adaugă laptele, urmate de sare și de zahăr. După care se încorporeaza făină și uleiul, mixează bine aluatul și prăjește clătitele pe ambele părți în tigaia bine încinsă.

Citeste si: Saramura olteneasca de pui cu mamaliga. Reteta cu pui de tara originara din zona Olteniei

Citeste si: Alimente care nu expira. Top 5 produse alimentare pentru care nu trebuie sa tii cont de termenul de valabilitate

Citeste si: Adevarul despre usturoiul chinezesc: E TOXIC! Cum recunosti usturoiul romanesc de cel adus din China

Într-o altă tigaie, mai adâncă, se topește untul și se combină cu zahărul, până când încep să se caramelizeze. Se adaugă sucul de portocale și aroma, urmate de coaja de portocală.

Sosul de portocale se lasă să scadă, apoi fiecare clătită este luată și trecută prin sos pentru a obține clătitele cu portocale Suzette.

Clătită - istoric

Clătita este un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină de grâu, ouă, lapte, apă și sare, de obicei de formă rotundă, umplută cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă, consumată ca și desert.

Umplute cu brânză sărată, carne, legume, foile de clătită pot intra în componența unor gustări. Clătitele pot fi prezentate pe farfurie sau platou; rulate, pliate ori împachetate.

Ele pot fi de asemenea preparate cu și fără verdețuri, tăiate fin, ca adăugare la o supă de vită.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate