Comisarul-șef Florian Eniță, despre Dincă și cutremurătorul caz Caracal: "Se pregătea pentru nivelul următor"

Într-un interviu, comisarul-șef Florian Eniță, a povestit cum a decurs ancheta la fața locului, din deja celebrul caz Caracal.

Distribuie pe:

fara descriere

Inițial, pentru experți, cazul Caracal a părut unul simplu de rezolvat și cu rezultate obținute rapid. Însă echipa de cercetare de la fața locului a fost schimbată și înlocuită cu o echipă formată din ofițeri ai Serviciului Omoruri București, plus criminaliști de la Poliția București și IGP.

Echipa condusă de Florian Eniță nu a mai avut nici un caz nerezolvat, încă din anul 2011. Chiar și după ce a aflat de cazul Caracal, de la televizor, nu și-a imaginat cât de complexă poate fi ancheta.

Cum a aflat comisarul-șef Florian Eniță de cazul Caracal

Este greu de crezut, însă comisarul a aflat de la știri, chiar daca el susține că nu prea urmarește emisiuni la tv.

"De la știri, pe 26 iulie. Deși eu, de regulă, nu mă prea uit la televizor, mai ales la acele televiziuni de știri care te asaltează toată ziua cu „bombe” și unde vin tot felul de oameni care-și dau cu părerea și nu înțelegi nimic de la ei. Habar nu aveam cât e de complex cazul. E un caz inedit. Toți eram curioși ce e acolo, nu știam cine a preluat dosarul, cine lucrează în el. În august ni s-a spus: „mâine plecați la Caracal”. Într-o vineri, pe 2 august, am plecat 8 persoane de la Serviciul Omoruri și 12 criminaliști de la Poliția Capitalei. Am avut și de la IGP câțiva criminaliști, câțiva ofițeri, profilerul. Destul de mulți. Nu știam despre ce e vorba. Abia când am ajuns și am făcut prima evaluare a ceea ce am găsit, le-am spus că va dură cel puțin 3 săptămâni cercetarea la față locului (CFL). Mulți nu au vrut să creadă: „ce facem 3 săptămâni aici?” A durat mai mult, până pe 29 august”, spune Florian Eniță.

Citeste si: Nicoleta Luciu, peripețiile copilăriei. I-a furat banii mamei sale ca să-și cumpere dulciuri: "Am mâncat o bătaie…"

Citeste si: O femeie de 58 de ani le da lecții de voință tinerilor. Este elevă în clasa a III-a și vrea să devină premiantă: „Sunt veselă acum că știu să răspund la școală”

Citeste si: Soțul judecătoarei din Mureș care s-a sinucis a fost găsit mort în casă! Fiul lui a făcut descoperirea macabră

Ce spune expertul despre buncărul lui Gheorghe Dincă

Despre subsolul lui Dincă s-au spus tot felul de povești, însă nici până acum nu se cunoaște proveniența obiectelor găsite acolo, cum ar fi inelele metalice prinse în beton. "Monstrul din Caracal" a justificat existența buncărului cu frica unui atac cu rachete, mai ales că în apropiere se află baza militară de la Deveselu.

Florian Eniță însă, dă o altă explicație pentru existența inelelor metalice, deși Dincă nu a spus nici un cuvânt despre ele. Polițistul crede că Gheorghe Dincă se pregătea pentru o nouă etapă.

Comisarul-șef Florian Eniță, despre Dincă și cutremurătorul caz Caracal:

”În casa groazei, cum mai este cunoscută, a funcționat la un moment dat un service auto. În atelier se află o rampă construită din cărămidă și beton. Peste rampă a fost construit un tavan din beton armat care a fost acoperit cu pământ și au rămas la vedere scările prin care se făcea accesul. În afară de o podină din lemn peste care se află o saltea și un butoi din plastic încastrat în beton, ne-au atras atenția câteva inele metalice prinse în beton. L-am întrebat pe Dinca scopul acestei construcții și ne-a răspuns că se temea de un atac cu rachete, că în apropiere se află bază militară de la Deveselu. Nu am primit niciodată un răspuns legat de acele inele metalice, dar convingerea mea este că nu a apucat să folosească acest spațiu. Probabil era un „next level”, declară polițistul Florian Eniță.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate