O femeie de 58 de ani le da lecții de voință tinerilor. Este elevă în clasa a III-a și vrea să devină premiantă: „Sunt veselă acum că știu să răspund la școală”

O femeie de 58 de ani din județul Galați a reluat școala, iar acum este în clasa a III-a.

Distribuie pe:

O bunicuță de 58 de ani le da lecții de voință tinerilor. Este elevă în clasa a III-a și vrea să devină premiantă: „Sunt veselă acum că știu să răspund la școală”


In articol:

Anica Gogeanu sau "Tanti Anica",  cum i se mai spune, merge zilnic la școală și se grăbește să își facă temele, până la lăsarea serii, pentru că nu are electricitate în casa ei.

Tanti Anica oferă tuturor o lecție de voință și de ambiție. Ea își dorește să termine clasa a III-a ca premiantă și își dă toată silința pentru acest lucru. Consideră că singura lumină din viața ei este educația, pe care nu a primit-o la timp.

Ea beneficiază de un program plătit de Uniunea Europeană, numit "A doua șansă", care o ajută să învețe ceea ce a pierdut în copilărie.

Citeste si: Cine a ridicat până la urmă urna cu cenușa Cristinei Țopescu de la crematoriu! Nimeni nu se aștepta la asta! Cenușa va fi dusă în trei locuri

Citeste si: O copila de 14 ani din Botoșani a fost lăsată însărcinată. Tatăl copilului, de 27 de ani, i-a făcut o promisiune

Citeste si: Fiul lui Ludovic Orban a fost scandalagiu în școala primară! Acum este student la Matematică

„Fac patru clase aici, la Podoleni, şi apoi la Barcea, alte patru clase, să facă patru şi cu patru, opt clase”, spune Anica Gogeanu.

Tanti Anica a reluat clasa a II-a între octombrie 2018 și martie 2019, apoi a început-o pe a III-a, pe care urmează să o termine în februarie. Apoi a IV-a și tot așa, până într-a VIII-a. 

Tanti Anica este îndrăgită de toți

„Tanti Anica, cum îi spun eu, mă umple de energie. Dacă greşeşte o înmulţire (...) se emoţionează: Doamna, nu este bine aici! Parcă vezi o tristeţe pe faţa ei”, a spus învățătoarea Carmen Cucoaneș.

„Dacă vine ea, parcă ne dă curaj mai mult, ambiţie mai multă”, a spus un copil, care o vede pe femeia de 58 de ani ca pe un exemplu pentru cei tineri.

Cum își câștigă Tanti Anica existența

După terminarea orelor, Anica Gogeanu rămâne în școală, pentru a face curățenie în sălile de clasă. Nu își permite să piardă singura ei sursă de venit, cei 140 de lei pe lună pe care îi primește ca asistat social.

Femeia spune că toată viața a primit ajutor social, și că singura muncă a fost prin sat, prin vie sau pe câmp.

„Mă mai duc la care sunt bolnavi să duc o găleată cu apă, fără bani, faci o pomană doar”, a spus femeia.

O bunicuță de 58 de ani le da lecții de voință tinerilor. Este elevă în clasa a III-a și vrea să devină premiantă: „Sunt veselă acum că știu să răspund la școală”

De ce a abandonat Tanti Anica școala

Când era mică, Anica Gogeanu a terminat clasa I, în clasa a II-a a rămas repetentă și nu a mai dorit să continue.

„Nu-mi plăcea la școală. Mi-era și greu, mi-a fost greu la cap, nu înțelegeam. Mă duceam cu mama la grădină, la CAP, la vinete, roșii, ardei”, mărturisește Tanti Anica.

Asemeni ei, mai sunt persoane care beneficiază de programul pus la dispoziție de Uniunea Europeană: Eugenia, 38 de ani, Tincuța, 43 de ani, Costică, 39 de ani, Vali, 40 de ani și Laura, 45 de ani.

"Limita maximă de vârstă pentru a putea participa la programul "A doua șansă" este de 64 de ani", potrivit Virginiei Bujor, directoarea școlii din Barcea.

Sursa foto: a1.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate