Corneliu Bârlădeanu, fostul episocop de Huși, reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual. Cât va sta în arest

Corneliu Bârlădeanu, fostul episocop de Huși, a fost reținut de procurorii ieșeni, joi, 21 mai.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Corneliu Bârlădeanu reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual
Corneliu Bârlădeanu reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual


In articol:

Corneliu Bârlădeanu, pe numele său, Cornel Onilă este acuzat că în perioada 2016-2017 ar fi abuzat sexual un fost elev al Seminarului Teologic din Huşi, care la acea vreme avea 17 ani.

Citeste si: Cum au decurs ultimele ore din viața Denisei, fata găsită moartă într-o pădure din Vâlcea

Dosarul său a fost deschis după ce, în august 2019, jurnaliștii „Să fie lumină” au scos la iveală mai multe dovezi incriminatorii. O probă video demonstra că episcopul a profitat de funcția sa pentru a abuza sexual mai mulți elevi ai seminarului teologic din Huși. Investigația inițială a fost stopată după ce procurorul de caz și-a dat seama că nu are destule dovezi pentru a soluționa cazul.

Citeste si: Raluca Turcan, despre raportul privind starea de urgenţă: „Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite”

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Corneliu Bârlădeanu reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual
Corneliu Bârlădeanu reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual

Alături de Cornel Bărlădeanu este reținut pentru 24 de ore și Sebastian Jitaru, cel care a declanşat şantajul împotriva fostului ierarh.

Cine este Corneliu Bârlădeanu 

Bârlădeanu a fost întronizat în fruntea Episcopiei Huşilor în 2009, pe când avea 43 de de ani, fiind cel mai tânăr episcop al României.

A ajuns la Catedrala Episcopiei Huşilor în noiembrie 1997, când a fost tuns în monahism, ulterior fiind hirotonit ierodiacon, ieromonah, respectiv protosinghel. În Eparhia Huşilor a activat mai întâi ca profesor de Seminar şi consilier cultural la Centrul Eparhial. În anul 1998 a fost numit de către PS Episcop Ioachim al Huşilor vicar administrativ al Eparhiei, iar în iunie 1999 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a acordat rangul de arhimandrit.

Citeste si: Scene șocante în fața unui hypermarket din Capitală. Pensionar pus la pământ și încătușat de polițiști pentru că a refuzat termoscanarea: „Mi-au pus piciorul pe cap și m-au lovit de asfalt”

Corneliu Bârlădeanu reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual
Corneliu Bârlădeanu reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual

La 27 octombrie 1999 a fost ales Arhiereu Vicar al Episcopiei Huşilor, cu titlul de „Bârlădeanul“, fiind hirotonit în această treaptă în data de 21 noiembrie 1999 de către Patriarhul Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. În luna decembrie 1999 a primit o bursa din partea guvernului german prin intermediul Fundaţiei „Konrad Adenauer“, care i-a oferit posibilitatea de a studia şi a se edifica asupra relaţiilor dintre biserici şi statul german, precum şi implicarea celor două instituţii în viaţa religioasă, socială şi politică.

După moartea Episcopului Ioachim, pe 18 iunie 2009, ierarhii Sfântului Sinod l-au ales pe Corneliu Bârlădeanul ca Episcop al Huşilor.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

VIDEO| ÎPS Pimen a murit. Arhiepiscopul a lăsat un testament în care cere să fie îngropat la Putna

Măsuri luate pe litoral în lupta cu pandemia de coronavirus. Te poți infecta de la apa mării?

Cum a slăbit Adelina Pestrițu 14 kilograme în 3 luni

Alte patru decese provocate de coronavirus au fost anunţate. Bilanţul a ajuns la 1.151

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies