Coronavirus România. Ce riscă persoanele care fac declarații false la frontieră privind țara din care vin! Au fost întocmite primele dosare penale

Ministrul de Interne amenință cu Codul Penal la frontiere pe cei care fac declarații false privind țara din care vin.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că de astăzi au fost introduse în formularele înmânate la frontieră şi prevederi din Codul penal privind declaraţiile false.

”În toate formularele, începând de mâine (n.red marți, 25 februarie), vom introduce şi rubrica cu prevederile din Codul penal pentru cei care fac declaraţii false, îşi asumă acest risc şi trebuie să ştie la ce să se aştepte. În prima fază, în acest formular nu am introdus şi un articol sau o rubrică, o clauză prin care să prezentăm măsurile coercitive, crezând că fiecare cetăţean e responsabil şi înţelege. Nu am dorit să venim cu măsuri coercitive sau cu ameninţări, dar începând de mâine, tocmai după cazul de la Suceava şi cel din Sadova, vom lua această măsură şi vă garantez că vom aplica legea. (…) Cei care se joacă cu sănătatea publică (…) vor suporta rigorile legii”, a spus Marcel Vela luni, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că presa din Suceava a relatat despre 300 de persoane sosite din Bergamo, care au declarat la graniţă că vin din Germania și apoi ajungând în satul lor.

Citeste si: Teoria conspirației! A doua carte care a ”profețit” coronavirusul, scrisă în 2008 de un medium american! Sylvia Browne: ”virusul va mai lovi și peste 10 ani”

fara descriere

”Cei care au venit şi nu au anunţat nu au făcut rău prefectului din Suceava sau directorului de la Direcţia de Sănătate Publică, şi-au făcut rău chiar lor şi familiilor lor”, a subliniat ministrul de Interne.

El a făcut apel la persoanele care se vor întoarce din Italia şi China să completeze cu date reale formularele.

Citeste si: VIDEO | Avertisment OMS legat de coronavirus: Lumea trebuie să se pregătească pentru pandemie!

Primele dosare penale în cazul coronavirus pentru 3 chinezi care nu au respectat izolarea

Poliţiştii de la Neamţ au deschis un dosar penal pe numele a trei cetăţeni din China care, deşi se aflau în izolare la domiciliu, au fost văzuți desfăşurând activităţi comerciale, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgiana Moşu, citată de Agerpres.

Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 ani, au venit din China pe 12 februarie şi au intrat în ţară prin Aeroportul „Henri Coandă”.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 352 din Codul penal, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun”, a precizat Georgiana Moşu.

Citeste si: Alertă pentru românii din Italia! Coronavirusul face ravagii: „Magazinele sunt goale, străzile sunt goale”

Coronavirus România. 1000 de persoane în carantină sau izolate la domiciliu

17 români care s-au întors în țară din zone unde se înregistrează cazuri de coronavirus, din China și Italia, sunt în carantină, în timp ce în cazul a aproximativ 1.000 de persoane autoritățile medicale au luat decizia de a fi izolate la domiciliu, a anunțat ministrul demis al Sănătății, Victor Costache.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate