Coronavirus se transmite prin mâncare sau de pe fructe? Răspunsul autorităților

Epidemia de coronavirus și faptul că acest virus s-a dovedit a fi extrem de contagios, i-a alertat pe cei mai mulți oameni.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

După ce specialiștii au afirmat că acest virus rezistă pe diverse suprafețe, inclusiv pe haine, până la 4 zile, întrebarea pe care și-au pus-o mulți este dacă se pot infecta și de pe mâncare. Asta poate și pentru că tot mai mulți au ales să meargă la cumpărături în magazine, nu doar cu mască, ci și cu mănuși.

Citeste si: Guvernul Orban a dat drumul măsurilor dure. Avertisment în toiul nopții

La întrebarea dacă te poți infecta din mâncare sau de pe suprafața fructelor sau legumelocoronar, specialiștii au răspuns:

”Coronavirusul poate rezista pe diferite suprafețe, dar încă nu există dovezi care să susțină transmiterea rpirn intermediul fructelor și legumelor neambalate.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Nu a fost raportat nici un caz de transmitere al coronavirusului prin intermediul mâncării. Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 - 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!).

Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora.

Principalul mod de transmitere al infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență, care a inițiat o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus.

Citeste si: Reportaj marca STIRILEKANALD.RO! Ce se întâmplă în Centrul Vechi după ce au fost închise localurile publice din cauza epidemiei de coronavirus

În România a fost instituită stare de urgență, iar restaurantele și cafenelele au fost închise

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat pe 17 martie 2020, o serie de noi măsuri pentru distanțarea socială și împiedicarea răspândirii comunitare a virusului. Astfel, prin ordonanță militară, a fost dispusă suspendarea activității de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice, precum și serviciile în saloanele de înfrumusețare.

În altă ordine de idei, de pe 18 martie 20202, s-a anunțat că numărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor STB care circulă în București va fi redus cu 25%. Măsura intră în vigoare din 19 martie 2020, a anunțat primarul general al Capitalei.

Citeste si: Metroul bucureștean, ca după bombardament! Ce se întâmplă, în plină epidemie de coronavirus, la orele de vârf! Reportaj EXCLUSIV

 

Mai mult, a explicat Ministrul Sănătății, Vicotr Costache, în lupta împotriva coronavirusului a fost aplicată o strategie clară. ”Strategia de luptă este una de tip militar, este o bătălie logistică şi reuşim împreună să organizăm baza de date. Acum avem tot ce ne trebuie pentru spitalele de fază unu, toate spitalele de boli infecţioase din ţară. Sunt primele care primesc pacienţi şi avem acolo o capacitate de absorbţie de 2200 de pacienţi. În faza doi vom trece pe spitalele de fază doi, se adaugă institutele de pneumologie cu încă câteva mii de paturi. La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi cele universitare. La faza a treia sper să nu ajungem”, spune Victor Costache despre strategia împotriva epidemiei de coronavirus.

Urmatorul articol
Citește și:

Culiță Sterp a fugit în Canada de teama coronavirusului, iar fanii l-au desființat: „Câte escale ai făcut până acolo, pe lângă câți oameni ai trecut ? Ești inconștient și alergi...

Pacienți cu COVID-19, vindecați. Anunțul medicilor români ne dă speranțe

Andra, gest superb in plina epidemie de coronavirus: A donat 20.000 de euro pentru Institutul Matei Bals

VIDEO | Fostul ofițer MAI a infectat 49 de oameni cu coronavirus. Medicii de la Spitalul Gerota spun că ar putea exploda cazurile

Un român dispărut din data de 3 septembrie a fost găsit la un km de mașina lui! Corpul bărbatului, în descompunere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies