
kanald.ro
Diverse
Cozonacul nu lipseste de pe mesele romanilor in zilele de sarbatoare, fiind unul dintre deserturile preferate. Insa, dupa ce sarbatorile iau sfarsit, se intampla de multe ori sa ramanem cu resturi de cozonac pe care nimeni nu le mai mananca.
Trifle- FOTO: flickr.com
Citeste si: O nouă alertă de gaz în România! Un întreg bloc a fost evacuat în urmă cu puțin timp- kanald.ro
Ei bine, va prezentam cateva metode de a folosi cozonacul ramas.
Din cozonacul vechi se mai poate prepara si trifle, un desert englezesc in straturi.
Cozonacul vechi se mai poate folosi si pentru cheesecake. Insa, tineti cont de faptul ca trebuie sa folositi o cantitate mai mica de unt pentru a obtine o baza buna.
Pentru a prepara tortul de cozonac, tot ce trebuie sa faci este sa tai cozonacul in felii cat de cat egale, sa le asezi pe un platou pentru a forma baza tortului. Apoi se insiropeaza, se adauga crema, niveleaza si adauga un nou strat de felii de cozonac. Este mai simplu decat credeai iar rezultatul este un deliciu.
Citeste si: Puiul de tara, singurul care isi pastreaza savoarea. Care e secretul
Citeste si: De ce nu e bine sa mananci cozonac si sa bei lapte? Sfatul nutritionistilor
Citeste si: Reteta de Paste: Briose cu banane si nuci
Budinca din cozonac este un desert la fel de simplu si delicios, pe atat de delicios. Cozonacul se taie in felii cat de cat egale si sunt asezate intr-o tava unsa cu unt.
Din resturile de cozonac se pot face cake pops, un desert delicios. Tot ce trebuie sa faci asta sa faramitezi cozonacul, sa il amesteci cu putin gem si sa formezi bilute de marimea unei nuci. Desertul se poate glazura cu ciocolata, bomboane sau acoperi cu cacao sau nuca de cocos.
Prajitura cu invelis crocant este irezistibila, mai ales pentru cei mici. Tot ce ai de facut este sa adaugi cozonacul ramas pe deasupra prajiturii tale preferate si diferenta se observa imediat.