WowNews logo WOWnews
Stories
Crăciun 2022. Cum se pregătește toba de casă. Vezi care este rețeta preparatului tradițional românesc

Diverse

Crăciun 2022. Cum se pregătește toba de casă. Vezi care este rețeta preparatului tradițional românesc

Cum preparăm cea mai delicioasă tobă. Rețeta tradițională de Crăciun 2022.

În curând va veni perioada sărbătorilor de iarnă, iar oamenii preferă să pună pe masă bucate tradiționale cu care să se delecteze alături de familie. Astfel, vă sărim în ajutor și vă oferim rețeta tradițională de tobă de casă. 

Rețeta tradițională tobă de Crăciun 2022

Crăciunul este momentul ideal pentru a ne așeza la masă alături de familie și a savura cele mai gustoase preparate. Pe lângă rețetele clasice de sarmale de Crăciun, piftie ori cârnați de casă, prăjiturile nu lipsesc niciodată, ba chiar completează meniul de sărbătoare.

Citeste si: Incredibil ce a pățit Dorobanțu de la „Casa iubirii”! Postarea cu care tânărul și-a îngrijorat fanii: „N-am nici de mâncare, n-am nici de băut!”- kanald.ro

Pentru a prepara toba de casă tradițională se curăță stomacul de porc de membrana interioară cu sare grunjoasă, apoi se spală și se lasă o oră în apă cu oțet.

Citește și: Rețetă cozonac fără frământare, Crăciun 2022. Află rețeta simplă pentru cei mai pufoși cozonaci

Ingrediente tobă de casă

2 urechi de porc
o limbă de porc
2 rinichi de porc
o inimă de porc
4 căței de usturoi
o bucată de mușchi de porc
250 g slănină cu carne
1 stomac de porc
1/2 kg pulpă de porc
foi de dafin
sare
piper boabe
piper măcinat

Citește și: Ce se va găsi pe masa de Crăciun acasă la Mirela Vaida! Prezentatoarea TV a început pregătirile: „Abia aștept să vă arăt la final”

Mod de preparare tobă de casă

După ce s-a curățat bine stomacul de porc și a stat o oră în apă cu oțet se scoate și se clătește bine. Apoi se pun la fiert organele, pulpa, slănina și mușchiul împreună cu boabele de piper și foile de dafin. După ce au fiert se scot din apă și se lasă la răcit.

Limba se curăță de pielița albă și se toacă, cubulețe, după care se pune într-un vas și se adaugă usturoi pisat, sare, piper, și două polonice cu zeama în care au fiert.

Stomacul de porc se umple cu compoziția obținută și se coase deschizătura. Pentru a nu se sparge toba, se poate introduce într-o bucată de dres și se prinde bine la capete.

Se pune zeama în care au fiert organele pe foc și când dă în clocot se pune toba. Se lasă la fiert 30 de minute. Din când în când se înțeapă cu un ac de cusut mai mare.

Toba se scoate din zeamă cu o paletă, se așează într-un lighean, se pune un fund de lemn rotund peste ea și o greutate. Toba de porc se lasă la rece până a doua zi. Se poate lasă și mai mult, important este să stea la rece.