Cum arată acum bărbatul care a primit primul transplant simultan de mâini și față! Este o premieră în domeniul medical

Joe DiMeo este prima persoană din lume care a primit un transplant de mâini și față. Cum se simte acum tânărul?

transplant
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Joe DiMeo, un tânăr de 22 de ani, a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant de față și de mâini. Intervenția a avut loc în urmă cu șase luni de zile și a reprezentat un moment istoric în domeniul medical.

Tânărul a suferit un accident cumplit în urmă cu doi ani de zile, după ce a adormit la volanul mașinii. Autovehiculul a intrat într-un stâlp de electricitate și apoi a luat foc. Din momentul accidentului, tânărul a trecut prin 20 de operaţii de reconstrucţie a feţei.

Singura șansă a lui spre o nouă viață era găsirea unui donator. În luna august a anului trecut, tânărul în vârstă de 22 de ani a primit vestea cea mare de la doctor și a fost supus transplantului. Operația a durat aproximatov 23 de ore, iar transplantul de mâini și față a fost realizat simultan.

Citeste si: ULTIMĂ ORĂ A murit Ionuț Anghel, tânărul din Focșani care aștepta un transplant de plămâni. Avea doar 35 de ani

„Am secvenţionat această operaţie, într-un mod în care să-i restabilim forţa din mâna dreaptă. Îi vom amputa mâna dreaptă şi o vom înlocui cu una funcţională.

Apoi, urmează mâna stângă şi în ultimă fază, faţa”, a doctorul Eduardo Rodriguez, şeful departamentului de chirurgie plastică Hansjörg Wyss.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

transplant
Cum arată aucm prima persoană din lume care a primit un transplant de mâini și față [Sursa foto: Captura Video]

Cum se simte Joe DiMeo, la șase luni de la succesul transplantului

Tânărul în vârstă de 22 de ani a primit o a doua șanșă la viață.

La șase luni de la transplant, Joe DiMeo învață din nou să zâmbească, să clipească și să își folosească mâinile.

„Să prinzi obiecte mici, obiecte mari, să le strângi ca pe plastilină. Am uitat termenul, dar este exact ca un fel de plastilină, de diferite niveluri de duritate. Aşa că trebuie să învăţ să lucrez la asta. Să ridic greutăţi, să fac mult cardio, plimbări, genuflexiuni, multe exerciţii motorii”, a mărturisit Joe Dimeo.

Transplantul la care Joe DiMeo a fost supus a fost un suuces, fiind un moment istoric în domeniul medical. Până acum au fost realizate 18 transplanturi de faţă şi 35 de transplanturi de mâini, însă simultan au fost doar două încercări. Până la cazul lui Joe DiMeo, niciunul dintre transplantuirle simultane nu a dat roade.

„Pot spune că acesta este deja un success. Faptul că pacientul a început să îşi folosească mâinile şi se simte bine este un success extraordinar şi primul de acest tip din istorie”, a mărturisit dr. Bohdan Pomahac, doctor al Spitalului Brigham.

Sursă: CNN

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când va fi operată Camelia Mitoșeru?! Anunțul de ultima oră făcut de Mihai Mitoșeru: "Mama se va opera..."

Mihai Mitoșeru, prima reacție despre boala de care suferă mama lui! „Mama trebuia să fie operată azi”

Kamara trece prin momente grele! Fiul său ar putea suferi o nouă intervenție chirurgicală. Ce spun medicii despre starea micuțului

Horoscop Zilnic Luni 1 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Undă de șoc în toată Europa. S-a luat marea decizie. Anunț despre paşaportul de vaccinare

Cine este fratele super celebru al lui chef Sorin Bontea? Nimeni nu a știut până acum

O vrăjitoare a ucis o fetiţă de 9 ani. 3 zile de ritualuri dezaxate. Dezvăluiri şocante

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies