
In articol:
- Cum arată Moș Nicolae, bătrânelul care ne aduce cadouri pe 6 decembrie
- Care este povestea lui Moș Nicolae
În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie toți copiii își pregătesc ghetuțele pentru vizita lui Moș Nicolae. Deși este la fel de darnic ca Moș Crăciun, aceasta nu se arată niciodată și în general îi vechează pe copiii de la geamuri, acesta fiind trucul lui pentru a afla care a fost cuminte și care a
fost rău.Cum arată Moș Nicolae, bătrânelul care ne aduce cadouri pe 6 decembrie
Moș Nicolae este un personaj legendar și mitic, care în fiecare noapte de 5 spre 6 decembrie aduce daruri copiilor. Această tradiție a apărut în urmă cu foarte mulți ani și niciodată nu s-a arătat, fiind foarte greu să spunem cum arată acest bătrânel darnic.
Citeste si: Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021
Însă, cu ajutorul oamenii de știință din Marea Britanie, care în 2014 au folosit un software foarte inteligent pentru a stabili cu exactitate cum arăta Sfântul Nicolae, am aflat că acest bătrânel avea o înălțime de 1.50 m, are părul alb și obrăjorii roșii.
Moș Nicolae
Citeste si: Adela Popescu, însărcinată pentru a patra oară?: „Am fost întrebată în câte luni sunt”- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Care este povestea lui Moș Nicolae
În tradiția populară, Moș Nicolae este cunoscut ca protectorul copiilor din toată lumea, dar mai ales al celor sărmani. Potrivit istoriei, acesta s-a născut în vremea împăraţilor Diocleţioan şi Maximlian, în localitatea Patara, în provincia Lichia.
A crescut într-o familie bogată, și de mic s-a remarcat cu ajutorul inteligenței, dar mai ales prin blândețea de care dădea dovadă, fiind recunoscut ca un om cu un suflet nobil. A rămas de tânăr fără părinți, iar de-a lungul vieții lui s-a folosit de averea părinților pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.
Pentru o bună perioadă de timp, Moș Nicolae a fost preot la mănăstirea din Patara, unde unchiul său era episcop.
De-a lungul vieții a făcut numeroase minuni, una dintre ele fiind salvarea mai multor persoane de pe corabia ce se îndrepta spre Țara Sfântă. În timp ce călătorea, o furtună periculoasă amenința viața tuturor persoanelor de pe vas, însă în momentul în care acesta s-a rugat lui Dumnezeu, furtuna a încetat.Citeste si: Postul Crăciunului 2021. Câte zile durează Postul Nașterii Domnului
De asemena, se spune că Moș Nicolae a salvat de la prostituţie trei surori din cale afară de sărace. Tatăl acestora se gândise deja să le împingă spre desfrâu când acesta le-a sărit în ajutor, aruncând punguliţe cu bani în camerele fetelor. Punguțele cu bani au căzut în încălțările fetelor și de aici provine obiceiul ca darurile de Moş Nicolae să fie puse în ghete.