Cum arată Moș Nicolae și care este povestea lui

Cum arată, de fapt, Moș Nicolae, bătrânelul darnic care lasă cadouri în ghetuțele copiilor?!

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie toți copiii își pregătesc ghetuțele pentru vizita lui Moș Nicolae. Deși este la fel de darnic ca Moș Crăciun, aceasta nu se arată niciodată și în general îi vechează pe copiii de la geamuri, acesta fiind trucul lui pentru a afla care a fost cuminte și care a

fost rău.

Cum arată Moș Nicolae, bătrânelul care ne aduce cadouri pe 6 decembrie

Moș Nicolae este un personaj legendar și mitic, care în fiecare noapte de 5 spre 6 decembrie aduce daruri copiilor. Această tradiție a apărut în urmă cu foarte mulți ani și niciodată nu s-a arătat, fiind foarte greu să spunem cum arată acest bătrânel darnic.

Citeste si: Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care le poți vizita în 2021

Însă, cu ajutorul oamenii de știință din Marea Britanie, care în 2014 au folosit un software foarte inteligent pentru a stabili cu exactitate cum arăta Sfântul Nicolae, am aflat că acest bătrânel avea o înălțime de 1.50 m, are părul alb și obrăjorii roșii. 

Cum arată Moș Nicolae și care este povestea lui

Moș Nicolae

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Adela Popescu, însărcinată pentru a patra oară?: „Am fost întrebată în câte luni sunt”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Care este povestea lui Moș Nicolae

În tradiția populară, Moș Nicolae este cunoscut ca protectorul copiilor din toată lumea, dar mai ales al celor sărmani. Potrivit istoriei, acesta s-a născut în vremea împăraţilor Diocleţioan şi Maximlian, în localitatea Patara, în provincia Lichia.

A crescut într-o familie bogată, și de mic s-a remarcat cu ajutorul inteligenței, dar mai ales prin blândețea de care dădea dovadă, fiind recunoscut ca un om cu un suflet nobil. A rămas de tânăr fără părinți, iar de-a lungul vieții lui s-a folosit de averea părinților pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.

Cum arată Moș Nicolae și care este povestea lui

Pentru o bună perioadă de timp, Moș Nicolae a fost preot la mănăstirea din Patara, unde unchiul său era episcop.

De-a lungul vieții a făcut numeroase minuni, una dintre ele fiind salvarea mai multor persoane de pe corabia ce se îndrepta spre Țara Sfântă. În timp ce călătorea, o furtună periculoasă amenința viața tuturor persoanelor de pe vas, însă în momentul în care acesta s-a rugat lui Dumnezeu, furtuna a încetat.

Citeste si: Postul Crăciunului 2021. Câte zile durează Postul Nașterii Domnului

De asemena, se spune că Moș Nicolae a salvat de la prostituţie trei surori din cale afară de sărace. Tatăl acestora se gândise deja să le împingă spre desfrâu când acesta le-a sărit în ajutor, aruncând punguliţe cu bani în camerele fetelor. Punguțele cu bani au căzut în încălțările fetelor și de aici provine obiceiul ca darurile de Moş Nicolae să fie puse în ghete.

Cum arată Moș Nicolae și care este povestea lui

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tatăl lui Jador, despre despărțirea artistului de Georgiana: "Îmi cunosc bine fiul. Poate nici el nu știe cât de bine îl cunosc părinții"

Jador are o nouă iubită? Anunțul neașteptat făcut la scurt timp după despărțirea de Georgiana Elisei

Vara aceasta îți dorești o vacanță diferită? Alege un Circuit Fiorduri Scandinave

Horoscop Zilnic Marți 24 Mai 2022: Săgetătorii sunt hotărâți să facă schimbări radicale în ceea ce îi privește, Vărsătorii că vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...

Se întâmplă la graniţa cu România: Suntem pregătiți! E Breaking News

De ce să pui într-o sticlă goală boabe de orez. Trucul pe care trebuie neapărat să îl încerci

E vestea neagă a zilei. Și vine de la BNR. Va fi tot mai greu pentru români

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies