Cum arată o zi din viața unui autopsier. Cristian lucrează de 23 de ani pe cadavre: „Nu este ca în filme”

Un ieșean are o meserie care pare cel puțin înspăimântătoare, dar pentru el este ceva normal.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Cum arată o zi din viața unui autopsier: „Nu este ca în filme”


In articol:

Cristian are o meserie de care nu auzi zilnic și nici nu este practicată de foarte multe persoane. El este autopsier, mai exact la Institutul de Medicină Legală Iași, iar rolul lui, deși sună macabru, este să disece cadavre.

Ieșeanul e autopsier de 23 de ani, iar pentru el este o meserie ca oricare alta șu nu are o probelmă în a vorbi liber despre asta.

Cristian a ajuns să lucreze la morgă din întâmplare

Bărbatul a povestit, într-un interviu pentru bzi.ro, că a ajuns să lucreze ca autopsier din întâmplare. În urmă cu 23 de ani avea un prieten care era autopsier. A discutat cu el și a participat la câteva necropsii. La un moment dat i s-a propus să se angajeze la morgă.

Cristi ține minte multe lucruri pe care le-a făcut în viață pentru prima dată, da primul cadavru nu se află printre ele.

„Nu țin minte care a fost primul. Nici nu vreau să țin minte. Vin la serviciu, iar când plec las totul în urmă. Nu iau cu mine nimic, șterg totul din minte. Am realizat că așa este cel mai bine”, a spus bărbatul pentru sursa citată.

Cea mai dificilă parte în a fi autopsier

Cel mai dificil pentru Cristian este atunci când vin rudele decedatului să ia corpul. Deși nu este afectat de nimic în timp ce disecă un corp, atunci când familia vine să-l ridice se schimbă totul.

Citeste si: Detaliul incredibil de la balconul casei în care s-a ascuns Daniela Crudu, după bătaia încasată de la milionarul croat

Citeste si: Monumentul șocant din Turcia: 440 de perechi de pantofi de damă care comemorează victimele violenței domestice

Citeste si: Rețeta pentru cele mai pufoase clătite. Secretul: un strop de bere!

„Cel mai greu este atunci cănd familia decedatului ajunge aici. Când îi văd că plâng și că țipă, plec”, a spus autopsierul.

O parte dificlă în a fi autopsier este atunci când cadavrul îți ajunge în bucăți și trebuie reasamblat ca la un puzzle.

Regula autopsierilor: „Nu facem autopsie rudelor sau prietenilor”

Între autopsieri există o regulă: Nimeni nu face autopsia unei rude sau unui prieten. Cristian își aduce aminte cel mai greu moment de-a lungul meseriei lui, atunci când i-a murit fratele. 

„Este o regulă între noi, între autopsieri. Nu facem autopsie rudelor sau prietenilor. Fratele meu a fost găsit mort în casă și a fost adus aici… am plecat de la serviciu, nici nu am putut să-l văd măcar”, a completat bărbatul.

 

Cum arată o zi din viața unui autopsier: „Nu este ca în filme”

„Avem situații când la IML ajung bucăți de cadavru, cum este în cazul persoanelor tăiate de tren. Atunci trebuie practic să asamblăm corpul pe cât de mult se poate”, a mai precizat autopsierul.

Se spune că pentru a practica o astfel de meserie trebuie să-ți curgă sânge rece prin vene, dar Cristi nu este de aceeași părere. Pentru el această meserie înseamnă normalitate, chiar dacă i-au trecut sute de cadavre prin bisturiu, iar câteodată a rămas singur printre cadavre. De asemenea, condițiile de lucru s-au schimbat de-a lungul timpului. (Citeste si: BOMBĂ! Primele ipoteze ale anchetatorilor! De ce a murit Cristina Țopescu! Ce s-a spus clar la analizele făcute de legiști! E vorba despre un infarct?)

„Nu îmi este teamă, m-am obișnuit. Nu este ca în filme, să se ridice decedatul de pe masă”, a spus Cristi.

Pe plan personal, ieșeanul are o căsnicie fericită. Este căsătorit și are trei copii. Despre meseria lui, a mărturisit că nu vorbește acasă.

Citește știrea integrală aici

Foto: ilustrasi 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate