Cum au copiat elevii la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului! Sorin Cîmpeanu: „Candidații sunt identificați și vor fi eliminați”

Subiectele de la prima probă a sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat au apărut rezolvate pe rețelele de socializare.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu [Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Fracudă la Bacalaureat! A doua sesiune a examenlului maturătății nu a fost lipsit de controverse. se pare că mai mulți tineri au beneficiat de rezolvările subiectelor de la prima probă. Acesta au fost publicate pe rețelele de socializare, mai exact pe un grup de Facebook al cărui subiect de discuție era Bacalaureatul 2021, chiar în timp ce elevii susțineau lucrarea. 

Vestea s-a răspândit și a ajuns și la urechile lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a anunțat că toți cei implicați vor suporta consecințele. 

Sorin Cîmpeanu, măsuri aspre pentru cei care au copiat la Bacalaureat

Ministrul Educației a confirmat incidentul și spune că toți cei care au copiat au fost identificați și urmează să fie eliminați de la această sesiune de Bacalaureat. Tinerii s-au folosit de rețelele de socializare pentru a trișa, însă au fost descoperiți. 

Citeste si: Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România...- bzi.ro

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă de la proba obligatorie a profilului din cadrul sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat.

Din totalul celor 25.556 de elevi înscrişi pentru a susține examenul maturitoții, 4.721 au fost absenți.

Citeste si: Barem Istorie Bacalaureat sesiunea de toamnă 2021. Cum se corectează subiectele la Istorie de la BAC 2021, sesiunea de toamnă

„Este vorba de o fraudă, în mod clar, care va fi sancționată. Elevii vor fi eliminați din examen și nu vor mai avea dreptul să participe.

Se fac verificări atât cât se pot face într-o școală. Profesorii au posibilități limitate de a verifica fiecare elev. Candidații sunt deja identificați și vor fi eliminați cu siguranță. Dacă au putut să prevină și nu au făcut-o, și ei vor fi sancționați. 5 județe, 5 săli de clasă. În acest moment se derulează acțiuni la fiecare centru de examen pentru a se vedea câți elevi au făcut obiectul acestei fraude”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la un post de televiziune. 

Citeste si: Subiecte Istorie Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, publicate pe Edu.ro. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii în a doua sesiune de BAC

Astăzi, 18 august, elevii au susținut proba la alegere a profilului şi specializării, iar cei care trebuie să dea examenul la Limba şi literatura maternă trebuie să se pregătească pentru mâine, 19 august. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

BAC 2021, sesiunea de toamnă. La ce oră trebuie să fie prezenți elevii la licee pentru susținerea examenelor

BACALAUREAT 2021. Subiecte și barem proba la alegere, profil real: Fizică, Chimie, Biologie, Anatomie sau Informatică, la BAC 2021

Subiecte BAC 2021 - Proba la alegere, profil uman. Ce subiecte au picat la Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie sau Sociologie, la Bacalaureat 2021

Horoscop 23 Septembrie 2021: Astăzi, planul financiar și cel sentimental sunt foarte bine evidențiate

Se aplică de vineri! Carantină în România. Sute de mii de români au interzis

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Final de drum pentru PRO TV. După 20 de ani a dispărut! Este alertă pe piața media. Milioane de români vor avea de suferit

FOTO | Simona Halep, așa cum nu ați mai văzut-o! Poze incendiare din luna de miere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies