
In articol:
Cum să scapi de stres. Vezi care sunt cele mai bune metode și tehnici de relaxare pentru a îndepărta stresul din viața ta.
Cum să scapi de stres
Stresul este una din principalele cauze care duc la apariția bolilor.
Citeste si: Femeia de 31 de ani care nu se poate opri din a mânca pământ. Cum arată acum
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]
- Una din cele mai eficiente metode de relaxare sunt exercițiile de respirație. Trage aer adânc în piept și expiră-l lent.
- Dacă vrei să scapi de stresul cotidian, fă mai mult sport. Mișcarea face bine și eliberează hormonul fericirii.
- Fă plimbări prin natură și mergi prin iarbă în picioarele goale.
- Ieși cu prietenii în oraș și fă activități diferite.
- Mergi la cinema și ia masa în la restaurant.
- Mergi la picnic alături de familie.
- Vizionează serialele tale preferate.
- Pregătește cina pentru persoana iubită.
- Mergi la shopping.
- Comandă-ți mâncarea favorită.
- Bea un ceai și citește o carte bună.
- Plimbă-te prin ploaie.
- Fă drumeții alături de cei dragi.
- Organizează petreceri și invită-ți toți prietenii.
Citeste si: Cu ce probleme se confruntă Alexia Eram! Motivul pentru care face terapie: „Plâng foarte des...”
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]
Stresul, o parte a evoluției
Psihoterapeutul Angela Nuţu a explicat că stresul face parte din evoluția omenirii, iar asta i-a ajutat pe strămoşii noştri să supravieţuiască
„Stresul este de fapt o parte importantă a evoluţiei omenirii ajutându-i pe strămoşii noştri să supravieţuiască. Eliberarea de adrenalină adusă de un atac iminent din partea unor animale carnivore de dimensiuni mari i-a ajutat, de exemplu, pe strămoşii noştri să se pregătească pentru luptă şi fugă, iar acest gen de stres încă ne aduce beneficii şi astăzi.
Printre factorii de stres se numără: un loc de muncă epuizant, o viaţă de familie nefericită sau probleme financiare prelungite.
„Stresul cronic poate deveni o parte de rutină a vieţii, încât cei care suferă sub acțiunea sa nu-l mai observă şi îl acceptă ca fiind normal. Factorii de stres cronic pot fi: un loc de muncă epuizant, o viaţă de familie nefericită, probleme financiare prelungite, dificultăți de adaptare și socializare, efectele stresului cronic etc. Dacă nu intervenim cu diferite metode de alinare sau relaxare, stresul cronic poate duce la dureri de cap, stomac deranjat, dureri în piept, tensiune arterială ridicată, insomnie, anxietate, depresie. Toate acestea cresc riscurile de boli de inimă cu până la 40%, de infarct cu 25%, iar de atac cardiovascular cu 50%. De asemenea, poate cauza tensiuni musculare ca reacţie reflexă de a ne proteja corpul împotriva posibilelor dureri şi răni', a mai adăugat Angela Nuţu pentru sursa citată.