Cum să te răcorești în timpul verii. Metode eficiente de a face față căldurii excesive

Cum ne putem răcori dacă afară sunt temperaturi ridicate?

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

A venit vara şi chiar dacă am avut parte de zile ploioase, este evident că zilele caniculare vor apărea destul de repede. Pentru a nu simți temperaturile ridicate, exista metode eficiente de a face față căldurii excesive, cu efecte ce pot fi simțite imediat.

Cum să te răcorești ziua pe timpul verii

Bea un pahar cu apă imediat ce te trezești, pe stomacul gol. În timpul verii, hidratarea este importantă și este prioritar sa ne hidratam imediat ce deschidem ochii. Este recomandat consumul unui pahar de apa la temperatura camerei, poate chiar calduta, imediat dupa trezire. Astfel, temperaturile ridicate vor fi mai ușor de suportat. O alternativă ar fi cuburile de gheață, pe care le poți mesteca. Ele se topesc treptat, iar senzaţia de răcoare va dura mai mult.

Citeste si: Vitamina D, vitamina soarelui. Cât de importantă este pentru organism

Pe timpul verii este foarte important să aerisim casa dimineața, atunci când temperaturile nu sunt ridicate. După ce aerisești, asigură-te că acoperi complet geamurile, astfel încât să nu permiți razelor de soare să pătrundă în cameră.

Cu acest truc vei ajuta ca temperatura din dormitor să nu crească la fel de mult ca atunci când lași geamul neacoperit.

În intervalul 9:00 – 17:00, când soarele are cea mai mare intensitate este bine să te fereşti de căldură şi să rămâi acasă, aproape de frigider, congelator, ventilator sau aer condiţionat. În timpul zilei este bine să renuntăm la activităţile fizice, pe care le putem face atunci când apune soarele și temperaturile scad.

În cazul în care ești obligat să ieși afară pe timpul zilei, protecţia este foarte importantă. Protejează-te de soare cu o pălărie sau o şapcă ce permite aerului să circule, foloseşte cremă de protecţie solară şi neapărat ţine aproape o sticlă cu apă rece. Eventual poţi să pui din timp o sticlă la congelator, iar pe drum apa se va dezgheţa treptat, răcorindu-te.

O altă medotă de răcorire este să faci duş cu apa călduţă spre rece, la limita suportabilităţii, dar nu intra brusc sub duş rece, lasă pielea să se obişnuiască cu temperatura.

Într-o zi toridă poți apela la piscină, dar este foarte important să te protejezi de soare cu o pălărie și o cremă cu un factor mare de protecție

Cum să te răcorești în timpul verii
.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Aparatul care consumă cea mai multă energie. Mulți îl folosesc zilnic, dar nu realizează că le încarcă factura la curent- stirileprotv.ro

O metodă care te răcorește repede este prosopul umezit aplicat pe gât, încheieturi și în jurul gleznelor. Dacă faci lucru acesta vei răcori venele principale, și vei simti că te-ai răcorești în întreg corpul. Poți folosi și un tub de spray, cu apă rece, cu care să te stopești din când în când fie că ești în casă sau afară.

Și alimentația contează atunci când sunt temperaturi ridicate afară. Mănâncă câte puţin şi doar mâncăruri uşoare, fără proteine. Cu cât mănânci mai mult şi greoi, cu atât mai mult metabolismul va crea căldură pentru a digera.

Cum te poți răcori pe timpul nopții

Chiar dacă soarele apune iar temperaturile scad, tot simțim căldura, care nu ne lasă să dormim. Pentru asta putem apela la un duș scurt, rece exact înainte de culcare. Un duș cu apă rece îți va reduce temperatura corpului și te va face să te simți confortabil în momentul în care te bagi în pat.

Poți apela la o pernă umplută cu hriscă care permite aerului să circule mai ușor în interior, menținând astfel o temperatură plăcută. Spre deosebire de o pernă obișnuită, perna umplută cu hriscă nu absoarbe caldura emanată de corpul tau. Un alt avantaj al acestor perne constă în faptul că sunt extrem de confortabile pentru capul și gâtul tău.

Pentru această perioadă poți folosi o față de pernă din mătase naturală care reglează temperatura și nu te va face să transpiri peste noapte. Un alt avantaj al folosirii unei asemenea fețe de pernă constă în faptul că nu îți electrizează părul și îți protejează și pielea.

Citeste si: Cum să îţi amenajezi grădina din balcon. Sfaturi de grădinărit în apartament

Pentru o temperatură mai scăzută pe timpul nopți, poți pune fața de pernă într-o pungă, pe care o lași în congelator pentru 15-30 de minute. După acest timp poți îmbrăca perna cu fața de pernă rece, iar temperatura scăzută a acesteia îți va permite să adormi mai repede decât ai crede.

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

Dacă ai tendința să te învelești peste noapte, înlocuiește pătura cu un cearsaf din bumbac, iar pijamalele ar trebui să fie tot din bumbac pentru că permite aerului să circule.

În încăpera în care dormi este recomandat să nu folosim vreo sursă de căldură cum ar fi televizorul, veiozele sau calculatorul. Cel mai bine este să îți petreci seara în altă cameră decât în cea care dormi, pentru a reduce sursele de caldură la minimum.

Cum să te răcorești în timpul verii

Care este termperatura normală a corpului

Corpul înregistrează modificari ale temperaturii pe tot parcursul zilei. Aceasta atinge cele mai mici valori în timpul dimineții între orele 4-6 și cele mai mari valori între orele 18-20. Temperatura normală a corpului uman este de 37 de grade Celsius, dar poate varia în funcție de mai mulți factori, chiar și de vârstă.

Totusi, la fel de normală este și temperatura de 36.1 grade Celsius înregistrată dimineața sau cea de 37.2, înregistrată seara.

Citeste si: Câți litri de apă trebuie să bei pe zi în funcție de greutatea pe care o ai

La bebeluși și copii, temperatura corpului variază între 36,6 și 37,2 grade Celsius, iar la adulți, variază între 36,1 și 37,2 grade Celsius. La o persoană în vârstă, temperatura corpului este în jur 35,9 grade Celsius, dar pe măsură ce îmbătrânim, aceasta poate să scadă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Diana Șoșoacă se teme pentru viața ei, după cazul asasinatului de la Arad! Ce amenințări primește politiciana: „O să te omor...”

Chefi la cuţite 2021. Cine sunt concurenţii care au rămas în echipa lui chef Florin Dumitrescu în sezonul 9

Top 9 filme de groază de pe Netflix. Trebuie să le adaugi neapărat în listă

Oğulcan din serialul Totul pentru familia mea, în cele mai hazlii ipostaze alături de colegii săi! Iată cum au fost surprinși carismaticii actori în spatele camerelor de filmat!

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies