
kanald.ro
Diverse
Francezii consideră că acest preparat face parte din patrimoniul lor cultural.
Foaie gras este una dintre cele mai reprezentative rețete franțuzești, care îmbină maiestria combinării aromelor și înclinația către detalii și perfecțiune, specifice acestei bucătării. Realizarea unui asemenea preparat este considerat o piesă de rezistență a artei culinare franțuzești. De asemenea francezii consideră că acest preparat face parte din patrimoniul lor cultural. Foaie gras este un preparat pretențios care necesită multă precizie și condiții impecabile de igienă, de aceea persoanele care fac acest preparat trebuie să lucreze cu mânuși, iar pe blatul de lucru trebuie întinsă o foaie alimentară de plastic.
Citeste si: Rețetă de cozonac delicios cu aluat opărit
Citeste si: Doliu în familia Denisei Răducu! Fratele vitreg al regretatei cântărețe a murit- kanald.ro
Citeste si: Rețeta străveche din Delta Dunării. Cum prepari cea mai bună saramură de pește
Ingrediente:
-un ficat gras de rață proaspăt de aproximativ 600 grame
-un litru de lapte
-pentru marinata: -un vârf de cuțit de nucșoară, o jumătate de linguriță de amestec asiatic "4 arome", o linguriță de zahăr brun, o jumătate de linguriță de piper negru, o linguriță și jumătate (circa 7-8 grrame) de sare fină
-lichide alcoolice: 3-4 linguri de cognac, Porto, Xeres, Sauterne (la alegere, combinate cum doriți).
Desfacem pachetul de foaie gras, îl spălăm și îl lăsăm 30 de minute într-un vas cu apă rece. Apoi îl transferăm într-un bol cu lapte rece amestecat cu o lingură de sare. Mereu folosim mânuși. Preparatul trebuie să fie complet acoperit de lapte.Intr-un bol ceramic sau de sticlă se amestecă pudra si sarea. In alt bol, amestecăm 3-4 linguri de alcool. După ce scoatem ficatul din baia cu lapte, îl ștergem cu un prosop de bucătătie curat, și îl punem pe blatul de lucru acoperit anterior cu o folie de plastic alimentară.
Ficatul astfel marinat se lasă la frigider, acoperit cu folie de plastic sau într-un vas de sticla. Marinarea durează între o ora și 12 ore, după preferințe. După marinare, ștergeți ficatul și puneți-l în vasul ceramic. Vasul se pune într-o tavă cu apă la temperatura de 70 grade Celsius.