Cutremur de 6.8 grade în Chile

Un cutremur de 6.8 grade a avut loc în Chile în urmă cu o zi.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

Un cutremur care ar fi putut să pună viața oamenilor în pericol a avut loc în urmă cu o zi. Cutremurul a avut 6.8 grade pe scara Richter și s-a produs în largul coastei statului Chile. Seismul a avut epicentrul la 140 km sud-vest de oraşul de coastă Valparaiso, în centrul statului Chile. Țările afectate sunt Chile și Argentina. Nu au fost raportate pagube sau victime. Cutremurul s-a produs sub nivelul mării, dar la o adâncime mică.

Citeste si: Alexandra, victima ”monstrului din Caracal”, iubea dansul și scena! Imagini emoționante de la spectacolele ansamblului din care făcea parte

Cutremur în această dimineață în România

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un cutremur a avut loc în această dimineață în județul Vrancea. Din informațiile oferite, seismul a avut loc la ora 06.23. Cutremurul a avut 3.1 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 80 de kilometri.

De asemenea, un alt cutremur a avut loc la graniță cu România, de data aceasta, însă tot astăzi. Seismul a avut loc la ora 01.49, în Serbia, având 2.4 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 5 kilometri.

Citeste si: Alexandra Pascu a fost găsită joi seară, în Craiova! Anunțul făcut de Poliția Dolj

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate