Cutremurător! O româncă a murit în Italia, chiar la locul de muncă!

O româncă în vârstă de 68 de ani care îngrijea o bătrână din Italia, din apropiere de orașul Udine, a murit în timp ce se afla la muncă.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Femeia a suferit un stop cardio-respirator. Cadavrul „badantei” românce a fost descoperit de ginerele bătrânei, care a venit în vizită, potrivit Observator. Tragedia a avut loc sâmbătă, după ora 19:00.

Bărbatul a chemat Ambulanța, iar un echipaj de prim-ajutor s-a deplasat de urgență la fața locului. Din nefericire medicii sosiți în casa bătrânei nu au mai avut ce să facă și au fost nevoiți să constate decesul româncei. Trupul neînsuflețit al femeii a fost încredințat rudelor, în vederea înhumării.

Doliu în România! Micaela Ghițescu, una dintre primele victime ale lui Vișinescu, a murit

Traducătoarea şi fosta deţinută politică Micaela Ghiţescu a murit în noaptea de duminică spre luni, potrivit unui anunţ făcut de conducerea „revistei Memoria - revista gândirii arestate“. Micaela Ghițescu a fost directoarea revistei timp de 16 ani.

"Conducerea revistei 'Memoria - revista gândirii arestate' împreună cu Consiliul Consultativ al revistei anunţă cu profundă durere trecerea la Domnul în noaptea de 12/13 mai a Micaelei Ghiţescu, directorul revistei în ultimii 16 ani. (...) Dispariţia Micaelei Ghiţescu dintre noi lasă un gol greu de înlocuit, dar promisiunea pe care o facem ei şi directorului fondator al revistei - Banu Rădulescu - este că nu vom lăsa revista să moară, că prin ea vor continua amândoi să trăiască în inimile noastre şi ale multor români. Dumnezeu să o odihnească în pace şi linişte", se menţionează într-o postare de pe site-ul Fundaţiei Culturale Memoria.

Născută în 18 iulie 1931, Micaela Ghiţescu a fost o distinsă traducătoare din limbile portugheză, spaniolă, franceză, germană şi engleză, pentru care a fost răsplătită cu numeroase premii şi distincţii - titlul de Mare Ofiţer al Ordinului Infante Don Henrique fiindu-i acordat chiar la Bucureşti de preşedintele Portugaliei în 2015. "Fiinţă delicată, dar dârză şi curajoasă, Micaela Ghiţescu a suportat vicisitudinile vieţii cu demnitate şi fără ranchiună. În studenţie a fost arestată în cadrul celebrului 'lot francez', format din foste eleve şi profesoare de la Liceul Francez, şi a suferit o condamnare politică de 3 ani. Beneficiind de amnistia din 1955, cu greu şi-a reluat studiile universitare, devenind licenţiată în Filologie a Universităţii din Bucureşti", precizează sursa citată. Este autoare a 80 de lucrări de specialitate, care i-au adus o meritată recunoaştere internă şi internaţională. A colaborat la revista ''Memoria'' de la începutul apariţiei ei, devenind directorul revistei în 2003.

Citeste si: Adevărul despre datoriile lui Răzvan Ciobanu! Nimeni nu a avut curajul să spună asta după moartea lui: „Începuse să tragă ţepe”

Citeste si: A rămas gravidă cu tripleți, dar jumătate din sarcină a stat cu unul din bebeluși morți în uter. Ce-a făcut cu micuțul care murise după ce l-a născut e cutremurător

Citeste si: Șoc în fotbal! George Ţucudean, la un pas să renunțe la carieră!

Citeste si: Adrian Daminescu, mărturisiri despre starea lui Mihai Constantinescu! „S-a pus problema să îl deconecteze de la aparate la un moment dat”

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate