De la ce a început scandalul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec? Cele două artiste își dispută în instanță drepturile asupra unei piese! Dezvăluiri exclusive

Niculina Stoican și Olguța Berbec se vor întâlni în instanță, într-un proces ce vizează drepturile de autor.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Niculina Stoican a fost dată în judecată de tânăra ei colegă, Olguța Berbec, cele două disputându-și drepturile de proprietate intelectuală a unei piese aflată în repertoriul amândurora.

Niculina Stoican i-ar fi dat ”report” Olguței Berbec

Surse din industria muzicală susțin că disputa dintre cele două a început de la un banal ”report” pe care Niculina l-ar fi dat unei melodii aflate pe canalul de Youtube al Olguței Berbec. Directoarea ansambului ”Maria Tănase” a completat în formularul trimis către Youtube că ea este autoarea respectivei melodii.

În astfel de situații, platforma Youtube aplică o procedură standard, prin care elimină temporar conținutul aflat în litigiu. Youtube nu analizează și nici nu dă verdicte, dar solicită dovezi legate de drepturile de autor din partea celui care a făcut plângerea. În cazul în care acesta nu deține așa ceva, Youtube acceptă o hârtie care să ateste că reclamanta a dat-o în judecată pe cea care a preluat fără drept piesa respectivă.

În cazul în care nici acest lucru nu se întâmplă, videoclipul este repostat pe platformă după două săptămâni.

Citeste si: Niculina Stoican, mesaj emoționant după ce și-a pierdut bunul prieten, pe Mîțu Stoian: ”Viața merge mai departe”

Olguța Berbec, apărată de fostul director de la ORDA

Conform unor informații ajunse în posesia WOWbiz.ro, Olguța Berbec nu a mai așteptat ca Youtube să ia o decizie finală în ceea ce privește melodia reclamată de Niculina Stoican ci a dat-o ea în judecată pe colega

ei. Mai mult, ea l-a luat de partea ei pe unul dintre cei mai buni avocați specializați în litigii pe proprietate intelectuală, Robert Bucur, fost director al Oficiului Român pentru Drepturi de Autor (ORDA). În același timp, există șanse ca cele două artiste să facă pace, prin intermediul unui prieten comun care încearcă să le convingă să lase orgoliile de-o parte și să se așeze la aceeași masă pentru a-și rezolva problemele.

Citeste si: Iată lista fugarilor din România, condamnați la ani grei de pușcărie. Cum acționau cei din gruparea "Riviera Maya"...- bzi.ro

Citeste si: Cea mai mare dorință a lui Petrică Mîțu Stoian! Femeia pe care voia să o mai vadă încă o dată: „Să stau de vorbă cu ea măcar 10 minute”

Cele două inteprete au refuzat să discute despre procesul care se află în acest moment pe rol. ”Nu am nimic de spus, nu a început procesul. Este un proces public, vom vorbi când va fi cazul. Când va fi soluționat, va vorbi avocatul”, a declarat Olguța Berbec pentru Fanatik. Nici Niculina nu s-a arătat prea dornică să ofere mai multe informații despre acest subiect.

Artistele nu vor să discute despre dosar

”Ne vedem în instanță. Dacă mergem în instanță, cred că trebuie să avem decența necesară să așteptăm să vedem ce se întâmplă în instanță. Atunci când mergem în instanță, nu mai există loc de alte discuții, mergem în instanță”, a declarat Niculina Stoican pentru Antena Stars.

Olguța Berbec

Olguța Berbec a dat-o în judecată pe Niculina Stoican

De notat faptul că, în timp ce Niculina este directoare al Anamblului ”Maria Tănase” din Craiova, Olguța Berbec este angajată la ”Doina Gorjului” din Târgu Jiu, cele două instituții aflându-se în concurență pentru cel statutul de cel mai bun ansamblu folcloric din Oltenia.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies