De la ce a pornit, de fapt, incendiul de la Matei Balș! Primele concluzii ale anchetatorilor

Iată care sunt primele concluzii ale anechtatorilor, în urma icendiului de la Balș, care a pornit în Pavilionul 5.

Matei Balș
Matei Balș [Sursa foto: Inquam]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Pe 28 ianuarie, anul acesta, în jurul orei 5 dimineață au fost chemați pompierii să intervină la Institutul Matei Balș din Capitală. Un foc violent a cuprins holul Pavilonului 5, unde erau internați mai mulți bolnavi infectați cu virusul SARS-CoV-2. Mai mulți pacienți au murit carbonizați în urma incidentului, iar alții, intoxicați cu fum, și-au găsit sfărșitul mai tărziu, după ce fuseseră relocați la alte unități medicale.

În total, 21 de oameni au murit după acel incident. 

Prima întrebare a autorităților a fost de la ce a pornit incendiul. Inițial, s-a tot vorbit prin presă despre faptul că în saloane funcționau mai multe aeroterme și calorifere electrice, singurele surse de încălzire ale pacienților. Astfel, la început s-a crezut că a fost vorba despre vreun scurtcircuit sau de o defecțiune la panoul electric. Au trecut cinci luni de la acel incident și se pare că anchetatorii au tras deja primele concuzii. Iată ce a cazuat, de fapt, flăcările! 

Matei Balș
Matei Balș [Sursa foto: Inquam]

De la ce a pornit incendiul violent de la Institutul Matei Balș 

Potrivit Observator.ro, concluzia preliminară a anchetatorilor în ceea ce privește incendiul care a mistuit saloanele Pavilionului 5 de la Matei Balș a fost trasă. Focul ar fi pornit, de fapt, din pereți, mai concret, de la instalația de oxigent foarte solicitată.

Nu este deloc neobișnuit. În acele saloane erau internați zeci, poate chiar sute de pacienți infectați cu coronavirus. Finalul lui ianuarie a făcut parte dintr-o perioadă foarte grea a sistemului medical din România. Unitățile medicale erau suprasolicitate cu pacienți bolnavi de COVID-19.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: Un fost pacient, internat la Matei Balș când a izbucnit iadul, povestește întreaga scenă de groază: „Era să pășesc peste un cadavru”

Majoritatea dintre cei care se aflau la momentul tragediei aveau nevoie de mască de oxigen pentru a respira, iar alții erau intubați. Spitalele din România nu au fost făcutesă reziste unei perioade fără precedent, cum este cea a pandemiei de coronavirus, astfel că nu este deloc de mirare că instalația de oxigen a cedat pur și simplu.

Apoi, instalația electrică a cedat și a produs scântei, iar de aici a rezultat explozia. 

Matei Balș
Matei Balș [Sursa foto: Inquam]

Citeste si: Incendiu de proporții la un spital! Peste 700 de pacienți au fost evacuați din calea flăcărilor. De la ce a pornit tragedia

Sursa citată mai sus a mai dezvăluit și că specialiştii Petroșani şi anchetatorii, au făcut mai multe experimente și au demonstrat că la o supraîncărcare de doar 30% a unei instalații de oxigen toate cablurile electrice se topesc! La acel moment, în fiecare salon erau câte opt pacienți, prea mulți pentru instalația respectivă. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Paramedic SMURD, mărturii cutremurătoare din infernul de la Matei Balș: ”Eram impresionat și copleșit de nivelul tragediei”

Încă un deces, în urma incendiului de la Matei Balș! Bilanțul se ridică la 18 morți

Încă doi pacienți au murit în urma incendiului de la ”Matei Balș”. 17 decedați în total

Horoscop Zilnic Luni 2 August 2021: LEUL trebuie să evite conflictele, nativul SĂGETĂTOR va primi un cadou bănesc

ULTIMA ORĂ: Tragedie uriașă în fotbalul din România! Toată țara e în stare de ȘOC TOTAL

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Ce se întâmplă cu corpurile noastre când murim - pas cu pas de la viață la moarte

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies