Descoperire șoc! Poți să iei COVID-19 fără să intri în contact cu o persoană infectată? Iată ce spun specialiștii

Descoperire șocantă a oamenilor de știință. Cum poți să te infectezi cu noul coronavirus, chiar dacă nu ai intrat în contact cu un pacient bolnav?

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Descoperire șoc! Poți să iei COVID-19 fără să intri în contact cu o persoană infectată. Iată ce spun specialiștii


In articol:

Cercetătorii au făcut o nouă descoperire șocantă cu privire la noul coronavirus. Aceștia susțin că picăturile și particulele de salivă infectate cu COVID-19 care sunt aruncate în aer în momentul în care oamenii vorbesc ar putea rezista în aer mai mult de opt minute. Așa explică experții din lumea medicală contagiunea ridicată.

Descoperire șocantă a cercetătorilor

Conform unei noi estimări a cercetătorilor de la Institutele Naționale de Sănătate și de la Universitatea din Pennsylvania, un om care vorbește tare un minut generează cel puțin 1000 de astfel de particule care conțin coronavirus, scrie CNN.

Astfel, aceste picături și particule rămân în aer peste opt minute, se arată într-un studiu publicat marți,12 mai, în jurnalul științific PNAS. Cercetătorii susțin, prin intermediul studiului, că este suficient ca o persoană sănătoasă să inhaleze aceste particule pentru ca ea să se infecteze cu temutul COVID-19.

Citeste si: Sprijin de 500 de lei pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari, pentru 4.000 de copii din Bucureşti! Noul proiect venit de la Primăria Capitalei

Citeste si: VIDEO Fiica lui Mădălin Ionescu și a Cristinei Șișcanu a împlinit 3 anișori. Părinții i-au făcut o surpriză pe cinste

Citeste si: O femeie săracă din India a mers pe jos 160 de km imediat după ce a născut. Cum au găsit-o oamenii legii la frontieră e cutremurător

În cadrul studiului, experții americani au rugat o persoană să repete cuvintele „Rămâi sănătos!”, într-un spațiu care simulează un mediu cu aer stagnant. Motivul pentru care a fost aleasă această frază, spun specialiștii, este acela potrivit căruia, grupul de cuvinte „th” generează picături de salivă.

Ulterior, aceștia au folosit un laser pentru a observa ce se întâmplă cu aceste particule după ce ele au părăsit cavitatea bucală. Rezultatul a fost că picăturile mari s-au micșorat și evaporat în aer, însă au rămas în aer timp de opt minute.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate