Detalii cutremurătoare despre moartea lui Dan Andrei Aldea! Cu ce  probleme neștiute de sănătate se confrunta artistul care a murit în somn

Dan Andrei Aldea a murit în urma unui infarct suferit în timp ce dormea

Autor: Lia Popescu

In articol:

Dan Andrei Aldea
Dan Andrei Aldea

În urmă cu câteva zile, Dan Andrei Aldea s-a stins din viață, la vârsta de 69 de ani. Marele artist, fost lider al formației Sfinx și un nume importat în lumea muzicii folk, a plecat de pe această lume pe neașteptate, după ce a făcut un stop-cardiac, acasă, la Călărași, în timp ce dormea.  

Cauza decesului. Dan Andrei Aldea a murit în somn

Anunțul tragic a fost făcut inițial de Nicu Alifantis, unul dintre cei mai buni prieteni ai instrumentistului. ”Ne-a părăsit marele muzician Dan Andrei Aldea! Drum lin catre stele, Om Bun!", a scris cântărețul pe pagina lui de Facebook. Mai mult, și Dana, soția regretatul Dan Aldea avea să posteze un mesaj, preluat de solistul Lucian Teofil Boar pe pagina lui de Facebook, în care explica și faptul că el va fi incinerat, așa cum i-a și fost dorința.

Dan Andrei Aldea
Dan Andrei Aldea

Dan Andrei Aldea, incinerat! Ce se va întâmpla cu urna

”Procedurile de înregistrare a decesului sunt complicate, pentru că noi nu avem domiciliul în județul Călărași. Îl preluăm din Călărași cel mai probabil marți, îl transportăm la București. Opțiunea lui a fost să fie incinerat, când va fi să fie...Și asta, ca să pot să îl iau cu mine acasă după ce nu mai e.

Și-a dorit doar atât: când va trece în alte Lumi, s-o facă pe negândite, fără să știe nici el când și cum. Dumnezeu l-a ajutat cu asta. (…) O să vă las aici detalii despre incinerare și locație, când voi ști cu precizie mâine, la Călărași când mi-l dau după autopesie și de îndată ce reușesc să rezolv cu toate actele acolo. Aveți grijă de voi, Dana!”,  este mesajul postat de soția lui Andrei Aldea, fostul lider al formației Sfinx.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Dan Andrei Aldea a murit exact așa cum și-a dorit, dacă ar fi să ne luăm după prietenii lui. ”S-a dus la stele să cânte în suita de îngeri, alături de alţi mari muzicieni. S-a dus în linişte, în somn, urcând treptele de nori în surdină, să nu deranjeze, modest aşa cum a fost, lăsându-ne cu amintirile, concertele, discurile, notele pe chitară…”, au scris apropiații, completați de nevasta artistului, care, le-a dezvăluit apropiaților, tot pe adresele de socializare, și ce va face cu urna după incinerare, și anume că o va lua acasă. ”NU MAI E începând cu 18 ianuarie 2020. ESTE, pentru că eu îl voi căra cu mine peste tot”, a spus Dana Aldea îndurerată.

Citeste si: Doliu în televiziunea din România: "Cu foarte multă tristețe am primit vestea decesului..."

Citeste si: Artistul Dan Andrei Aldea de la Sfinx va fi incinerat! Ca și în cazul Cristinei Țopescu, a fost dorința lui ”Ca să-l iau cu mine acasă după ce nu mai e”

Citeste si: Dan Andrei Aldea renunțase la cetăţenia română: “Nu-şi doreşte să mai aibă absolut nimic de-a face cu neamul său” Vezi motivul pentru care artistul decedat a fost scârbit de România!

Dan Andrei Aldea
Dan Andrei Aldea

Dan Andrei Aldea a murit în somn! Prietenii au dezvăluit de la ce s-a declanșat totul

Dan Andrei Aldea a murit în somn, însă apropiați de-ai artistului au dezvăluit că el s-a mai confruntat de-a lungul timpului cu o serie de probleme cardiace, care s-au datorat în special programului încărcat pe care artistul l-a avut! ”Este greu să fii mereu pe scenă, te uzezi din punct de vedere al sănătății, stresul, nopțile nedormite, totul se adună și într-o zi, inima nu îți mai bate. Așa a fost și în cazul lui. Un om deosebit cu adevărat a plecat dintre noi și poate mult părea devreme”, a dezvăluit unul dintre apropiați, în premieră pentru WOWbiz.ro

Dan Andrei Aldea
Dan Andrei Aldea

Dan Andrei Aldea a murit în somn! Cum va rămâne însă el în memoria oamenilor

Dan Andrei Aldea a murit în somn, dar pentru iubitorii muzicii românești el va rămâne în memorie ca un compozitor şi poliinstrumentist de geniu. Stabilit de zeci de ani în Germania, unde şi-a deschis un studio de înregistrări, Dan Andrei Aldea a revenit în țară după 33 de ani, în 2014,  cu un concert la Filarmonica din Oradea, concert pe care mulţi fani de-ai săi nu credeau că îl vor mai apuca vreodată. Din păcate, nu a dorit să reînvie formaţia sa. ” Consider că muzica trupei Sfinx a însemnat foarte mult pentru publicul de atunci. Mie nu îmi plac supele reîncălzite şi nu ar avea niciun sens muzical pentru mine. Eu trăiesc acum”, a spus Aldea, care a absolvit Conservatorul la secţia vioară, dar s-a îndrăgostit de chitară după ce a ascultat la Radio Luxemburg piesa „You Really Got Me”, a celor de la The Kinks. De când a revenit în România, Dan Andrei Aldea a fost invitat la multe festivaluri, a susţinut concerte în Oradea dar şi în ţară, urcând de multe ori pe scenă alături de artişti de care îl legau prietenii de o viaţă, precum Nicu Covaci sau Mircea Baniciu. În 2016, a interpretat la Oradea, pe scena Galei UNITER cele două piese extraordinare despre care spunea că sunt cele două succese ale sale în viaţă, ”Om bun” şi „Cântecul bufonului”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un miliardar celebru din Brașov a fost arestat, după ce și-a ucis bunica!

Doliu în lumea politicii din România! A murit în spital

Mormântul unui mare artist român a fost vandalizat! Apropiaţii sunt revoltaţi

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Horoscop luni, 18 octombrie! Zodia care are cei mai mulți dușmani. Nu face eroarea fatală să-i subestimezi

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce știam

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies