Doliu uriaș în România! A murit marele regizor Mircea Moldovan. Mesaj cutremurător pe pagina lui de Facebook

A murit regizorul Mircea Sorin Moldovan, creatorul personajului Pintea. Familia este devastată.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

A murit regizorul Mircea Sorin Moldovan, creatorul personajului Pintea. Familia este devastată.

Doliu uriaș în România! A murit marele regizor Mircea Moldovan. Mesaj cutremurător pe pagina lui de Facebook
moldovan


In articol:

Doliu uriaș în România! A murit marele regizor Mircea Moldovan. Mesaj cutremurător pe pagina lui de Facebook
moldovan

Regizorul Mircea Sorin Moldovan, cel care i-a creat pe Pintea şi Mărgelatu, a murit. Potrivit familiei acestuia, el a trecut în neființă luna trecută, pe 8 aprilie, dar familia nu a dorit până vineri, 8 mai, să facă publică moartea lui.

A murit Mircea Sorin Moldovan

Fiul regretatului regizor, Liviu Mircea Moldovan, a scris un mesaj emoționant pe pagina de Facebook a tatălui său.

Citeste si: Orgia “singuratică” de la Bruxelles! Culisele unei mușamalizări de pomină - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

„Vreau să anunț cu mare durere că tata, regizorul Mircea Moldovan, a trecut în neființă pe 8 aprilie. Familia a fost prea devastată pentru a primi telefoane și am dorit o perioadă de liniște. A murit în fața televizorului, în fotoliu, privind știrile, înconjurat de câinii pe care îi iubea atât de mult. A lăsat în urmă o soție și un fiu îndurerați, precum și o fată a lui Forian Potra de care s-a ocupat. În ultima vreme se retrăsese la țară, în zona Campina, pentru a scăpa de dizarmonia centrală.

Citeste si: EXPLOZIE la o fabrică de sticlă din București. A izbucnit un incendiu uriaș

Citeste si: Mihai Albu este disperat! Nu și-a mai văzut fetița de două luni. Ultimele ei cuvinte l-au distrus „Mi-a rupt sufletul. A zis că...”

Citeste si: VIDEO Medici și pacienți infectați cu COVID-19 din Botoșani s-au adunat într-un salon și au început să cânte: „Hai, hai, cu salvarea. Aici noi ne-am cazat, chiar nimic nu am mâncat”

Pe 3 noiembrie făcea 84 de ani. A fost incinerat, așa cum și-a dorit, nefiind mare iubitori de 'popi', după cum le spunea. S-a născut într-o familie din 'aristocrația' greco-catolică a Blajului, printre rudele de demult numărându-se Inocențiu Micu Klein, Ioan Micu Moldovan zis Moldovănuț și alții, familiile Rațiu, Maniu, și câți și mai câți. A fost botezat de Iuliu Maniu, un bun prieten de familie. Tatăl său, avocat la protoieria Blajului și personalitate importantă în PNȚ, a petrecut 13 ani la Canal, în Bărăgan, precum și în mai toate închisorile comuniste.

Fiind element indezirabil, dormea pe bancă în parc pe când dădea la actorie, după aceea intrând și la regie. A trebuit să se lupte singur o viață întreagă, fără sprijin și privit cu suspiciune de autoritățile vremii. Nu a fost membru al vreunui politic, dar a păstrat un loc în suflet pentru PNȚ-ul lui Maniu, așa cum era odată, și o ură primară față de cei ce i-au distrus familia, religia, casa, țara, cei care se intitulau 'reprezentanți ai poporului' și au reușit după evenimentele din 1989 să își creeze partid politic, partide mai bine spus, și să încerce să facă un popor întreg să uite cum i-a fost distrusă intelectualitatea, cum au fost mii și mii de familii destrămate, cum acel Blaj care a fost un centru al libertății încă de la începuturi, a devenit golit de oameni, golit de suflet și de substanță.

A reușit prin film să găsească o fărâmă de libertate, prin seria Bobocii, prin neuitatul Pintea, prin 'Totul se plătește' din seria Mărgelatu. Familia își dorește în aceste momente liniște, așa că e posibil ca răspunsurile să întârzie la poștări. Vă mulțumesc de înțelegere, Mircea Liviu Moldovan", este mesajul postat de fiul regizorului.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zodiile cu un noroc incredibil în 2021

Monica Anisie a semnat. A luat decizia chiar astăzi, 2 decembrie

Horoscop, joi 3 decembrie. Sinceritatea taurilor îi face să iasă în evidență, iar leii sunt pregătiți pentru schimbări majore. Vezi ce spun astrele despre tine

Coronavirus în lume! Câte persoane și-au pierdut viața în urma îmbolnăvirii cu temutul virus

Ludovic Orban, noi declarații despre relaxarea măsurilor împotriva COVID-19: „Este inadmisibil ceea ce se întâmplă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies