Drama unui bebeluș născut prematur. A fost readus la viață într-o pungă de plastic, după ce inima i s-a oprit pentru 40 de minute

Coșmarul prin care a trecut o tânără mamă la nașterea celui de-al treilea copil al său este greu de imaginat.

Distribuie pe:

Drama unui bebeluș născut prematur. A fost readus la viață într-o pungă de plastic, după ce inima i s-a oprit pentru 40 de minute


In articol:

Medicii au făcut eforturi supraomenești să-l readucă la viață pe Ryan, după ce s-a născut cu 17 săptămâni mai devreme.

Mama sa a fost atât de devastată încât se aștepta la ce era mai rău, conform Daily Record.

Medicii au ținut bebelușul într-o pungă de plastic pentru a-i menține temperatura corpului ridicată. L-au resuscitat timp de 40 de minute. El s-a născut în spitalul Princess Maternity din Glasgow.

Doctorii au reușit să îi salveze viața micuțului de doar 650 de grame, iar în prezent, familia lui se pregătește să îi serbeze primul an de viață.

Cum au luptat medicii pentru a-i salva viața bebelușului

Claire, mama bebelușului, în vârstă de 25 de ani, laudă eforturile medicilor.

"Nu au renunțat nici o clipă la lupta pentru viața lui", a declarat Claire.

Citeste si: Val de reacții după ce Narcisa Guță s-a pozat cu Tzanca Uraganul: „Vrei să-l nenorocești și pe ăsta?”

Citeste si: Un polițist din Maramureș a lovit cinci elevi în cancelaria școlii: "A spus şi ce n-a făcut, de frică"

Citeste si: O tânără s-a filmat în timp ce mânca și a reușit să șocheze internetul cu meniul ei VIDEO

Drama unui bebeluș născut prematur. A fost readus la viață într-o pungă de plastic, după ce inima i s-a oprit pentru 40 de minute

Prin ce chinuri a trecut copilul

Ryan, care s-a născut atât de mic încât abia îi putea prinde vârful degetului mamei sale, a supraviețuit miraculos unui plămân disfuncțional, a unei hemoragii cerebrale și la infectarea cu virusul E.coli. El a stat 51 de zile la incubator și a fost nevoie și de câteva transfuzii de sânge pentru a reuși să se dezvolte normal.

Pe lângă toate acestea, el a mai fost tratat și de hipotermie și septicemie. A avut nevoie și de o operație la ochi, la doar 16 săptămâni de la naștere, pentru o afecțiune rară care l-ar fi lăsat orb.

Claire, mama bebelușului greu încercat încă de la începutul vieții, spune că este mândră de Ryan.

"Îi spun Ryan-leul, pentru că este un adevărat războinic, nu a renunțat niciodață la luptă. A fost un iad pentru el dar acum suntem multumiți", spune mamica a înca doi copii mai mari.

"Un miracol a făcut ca el să trăiască. Este dovada vie că se poate supraviețui oricărui lucru. Travaliul a durat câteva minute și la doar o singură apăsare a ieșit și a fost băgat în punga de plastic. Nu se auzea nici un sunet, doar o șoaptă", a mai spus Claire.

În ce fel a apărut Ryan pe lume

Inițial, Claire a crezut că are o simplă sângerare, abia apoi și-a dat seama că este însărcinată.

După o perioadă, burta ei a început să crească și la o simplă ecografie a aflat că încă mai are bebelușul în pântec. După doar șase săptămâni, Claire, care acum își crește singură copiii, a fost internată în spital după ce i s-a rupt apa, în timp ce era acasă cu celelalte doua fiice ale ei.

I-au fost administrate injecții cu steroizi pentru a ajuta copilul nenăscut să se dezvolte pulmonar normal. Claire a crezut că în câteva zile va putea pleca acasă.

"M-am trezit la 1 noaptea și mă simțeam de parcă ceva stătea să pocnească în mine. M-am dus la toaletă și am simțit că ceva nu este în regulă. Am dus mana în jos și a apărut el. În timp ce țineam mâna acolo, mă gândeam ce s-ar întâmpla dacă ar cadea și m-am întins spre usă ca să chem asistenții. Medicii m-au avertizat că o să se chinuie cu el din cauză că este atât de mic. Au făcut rost de cel mai mic tub de respirație pe care l-au putut găsi și au spus că mai încearcă o dată, însă dacă nu se întâmplă nimic, sa fiu pregătită. Da, cam asta a fost...", a povestit mămica.

Ryan era atât de mic și fragil încât i-a mai trebuit o săptămână pentru ca mama lui să îl poată lua în brațe. Alte câteva zile au mai trecut până a reușit să deschidă ochii.

"A fost uimitor. Era atat de mic încât a încăput în sutienul meu", a declarat Claire.

Drama unui bebeluș născut prematur. A fost readus la viață într-o pungă de plastic, după ce inima i s-a oprit pentru 40 de minute

Când Ryan avea șase săptămâni, Clair s-a întors acasă pentru a avea grijă de ceilalți doi copii ai săi, însă la cinci dimineața a fost chemată de urgență la spital. Medicii s-au temut că Ryan o să piardă lupta cu viața.

În final, după 133 de zile petrecute în spital, lui Claire i s-a dat voie să îl ia pe Ryan acasă, deși starea lui nu era perfectă.

În timpul unei vizite la o rudă, lui Ryan i s-a oprit respirația, iar unchiul său a trebuit să-l resusciteze până la venirea medicilor.

Micuțul Ryan era atât de fragil încât abia la 11 săptămâni a început să poarte haine și la 12 săptămâni i-a fost făcută prima baie.

 

În prezent Ryan este sănătos, trecând peste toate problemele de sănătate pe care le-a avut la naștere. Mama lui, Claire, ajută spitalul cu sume de bani, în semn de mulțumire pentru medicii care i-au salvat viața fiului ei.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate