Dricurile fac coadă la morga din Suceava. Secvențe apocaliptice în spitalul groazei: „Din sacii negri se aud telefoanele morților cum sună”

Numărul deceselor cauzate de infectarea cu coronavirus crește de la o zi la alta și în România. Rudele victimelor povestesc cum află veștile cumplite în tot acest haos.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Suceava își plânge morții. Coronavirusul a răpit viețile mai multor suceveni, iar în unele cazuri, s-a întâmplat atât de repede, încât familiile au aflat de decesul celor dragi direct de la morgă. 


In articol:

Mulți dintre ei îi sunau de acasă, însă de partea cealaltă a liniei, pacienții nu mai răspundeau. De ieri dimineață, la morga spitalului din Suceava, dricurile au făcut coadă, la propriu, pentru ridicarea trupurilor neînsuflețite. Imaginea îngrozitoare reflectă realitatea cu care se confruntă cea mai afectată comunitate de coronavirus din țară. 

Strigătul de disperare al rudelor celor uciși de COVID-19. Secvențe apocaliptice în spitalul groazei din Suceava: „Din sacii negri se aud..”
om cu mască

Telefoanele sună din sacii negri cu care sunt cărați morții

Nepoata unuia dintre pacienții decedați în urma îmbolnăvirii cu COVID-19, un bărbat de 68 de ani, care a murit luni dimineață în spitalul groazei din Suceava, a povestit cum a aflat cumplita veste a morții unchiului ei.

Bărbatul fusese internat în urmă cu doar patru zile la Spitalul Județean din Suceava, prezentând simptome de astm. Este de menționat faptul că acesta nu fusese testat pentru coronavirus, iar familia lui așteaptă acum să afle rezultatul testelor făcute după moarte, după cum a povestit nepoata acestuia, Gianina Ursu, potrivit g4media.ro.

Citeste si: Ce se întâmplă cu mijloacele de transport în comun! Anunțul făcut de Gabriela Firea

Citeste si: Vești bune pentru iubitorii de jocuri! Cum arată "sub capotă" PS5 și Xbox Series X | VIDEO

Citeste si: Exclusivitate! Primele imagini din Spitalul Judeţean din Suceava, acolo unde a fost descoperit cel mai mare focar de coronavirus din România

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

”Unchiul meu a murit dimineață la ora 5. Nu răspundea la telefon și familia a intrat în panică, nimeni nu știa nimic. Avem în famillie o doctoriță care a dat telefoane în tot spitalul și așa a aflat că e mort. A aflat de la morgă.

Cu o zi în urmă, unchiul meu spunea familiei că din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele. Erau rudele care sunau să afle ce se întâmplă cu ei. Unchiul meu a fost marcat de această imagine. În cele din urmă, și el a murit în spital”, a mai spus Gianina Ursu.

Municipiul Suceava a intrat în carantină totală

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni, 30 martie, adoptarea Ordonanței Militare 6 care stabileşte carantinarea municipiului Suceava, unde sunt aproape 600 de cazuri de infectare cu coronavirus. 

Municipiul Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste un sfert din cele confirmate până acum, intră în carantină totală.

”Instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, comune din zona limitrofă şi o zonă de protecţie asupra unor unităţi administrativ teritoriale din Suceava”, a anunţat Marcel Vela.

Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6. De asemenea, a fost decisă stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava. Va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă.

Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

Strigătul de disperare al rudelor celor uciși de COVID-19. Secvențe apocaliptice în spitalul groazei din Suceava: „Din sacii negri se aud..”
izoletă

CJ Suceava și primarii din zona de carantinare și de protecție vor lua măsuri pentru a asigura asistență socială și aprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa.

”Evoluţia cazurilor din Suceava, depistatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecţiilor, analiza făcută cu specialiştii în boli infecţioase, în Comitetul Naţional pentru situaţii Speciale de Urgenţă, împreună cu toţi factorii implicaţi, toate acestea au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă. În acest sens, am emis OM nr 6 din 30 martie 2020 privind instituirea măsurii de carantinare în municipiul Suceava, a unor comune limitrofe şi a unor instituţii”, a spus Vela.

Acesta a precizat că se instituie, pe perioada stării de urgenţă, carantina şi în localităţile Adâncata, Salcia, Ipoteşti, Bosangi, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

De asemenea, se instituie o zonă de protecţie în municipiul Suceava şi în jurul localităţilor carantinate formată din celelallte UAT din Judeţul Suceava.

”În zona carantinată este permisă intrarea/iesirea pentru  transportul de mărfuri, materii prime necesare desfălurării activităţii economice, persoanele care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, administratţia locală, domeniul asistenţei şi protecţiei, sociele, agriculturii, etc. Nu se vor comercializa bilete şi abonamente pentru transportul călătorilor în zona carantinată”, a spus Vela.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Breaking news. A fost raportat primul deces din cauza coronavirusului la Spitalul Universitar din București

Primul caz de coronavirus la Metrorex! Este vorba de un controlor de acces din stația Laminorului

Cine a aruncat virusul COVID-19 în lume? Conflict uriaș între SUA și China. Experimentele din laboratoare ținute secret

Mărturiile cutremurătoare ale unui medic. Ce se întâmplă, de fapt, în spitalele din România: „Frica morții îți bate la ușă și nu ai cum să te aperi”

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies