Ea e noua speranță a gimnasticii ritmice! Voteaz-o pe românca Eva Vencu la primul concurs intrenațional online!

Eva Vencu este numele noii speranțe a gimnasticii ritmice din România, iar astăzi o puteți ajuta cu un vot la concursul online internațional organizat de Academia de Gimnastică Elite Concept.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin


In articol:

Eva Vencu este o puștoaică de 12 ani care face senzație în gimnastica ritmică. Deși are o vârstă fragedă, Eva este deja o veterană a arenelor de gimnastică. În palmaresul ei se regăsesc: un titlu de campioană națională la ansamblu (2016), două de vicecampioană (pe echipe - 2017 și individual, minge - 2019), medalii de argint și de bronz la ansamblu - Cupa României (2017 și 2018) precum și multe alte medalii la concursuri internaționale. Acum, după ce sportul s-a mutat acasă, a apărut o nouă provocare: primul concurs internațional online de gimnastică ritmică, la care Eva Vencu luptă pentru locul 1 cu șanse reale. Dacă vreți să o susțineți, o puteți face aici cu un vot!

Școală - antrenamente - teme și de la capăt

Micuța gimnastă este legitimată la CS UNEFS București și se antrenează zilnic, câte 4 ore pe zi. Este clasa a V-a la o școală din București și are doar note de 10. Efortul Evei este însă unul mare: în fiecare zi, părinții o așteaptă la școală și merg cu ea direct la antrenament. Acesta se încheie seara, când Eva ajunge acasă și își începe temele.

În viitorul apropiat, Eva Vencu ar putea să meargă să se antreneze cu lotul național de gimnastică ritmică - ansamblu, dar asta ar însemna să părăsească Bucureștiul și să se mute la Arad, acolo unde este baza de antrenament a naționalei. Adică să se despartă de colegi și prieteni și să se dedice exclusiv sportului. ”Am hotărât să o lăsăm pe ea să decidă singură dacă vrea să meargă la Arad”, ne-a declarat tatăl Evei. 

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Aurelia Dobre a entuziasmat din nou lumea cu exercițiile sale! Fosta mare gimastă a ajuns în ziarele britanice după ce a strâns milioane de vizualizări pe TikTok VIDEO

Citeste si: Monica Roșu le-a adus alimente bătrânilor în timpul pandemiei de coronavirus! Fosta Faimoasă de la Exatlon este voluntar pe timpul stării de urgență! FOTO

Citeste si: Monica Roșu, decizie uriașă! Ce face fosta campioană olimpică ca să își ajute semenii în plină pandemie

Fratele Evei joacă fotbal la FCSB

Eva Vencu se trage dintr-o familie de sportivi. Ambii părinți ai micuței gimnaste au făcut sport de performanță, iar fratele ei joacă fotbal la FCSB. Gimnastica ritmică a descoperit-o însă prin intermediul unei vecine de bloc. ”A văzut-o purtând costumele acelea superbe și ne-a spus că vrea să facă gimnastică ritmică. Avea doar 5 ani în acel moment. La un an după ce a intrat în sală, a trecut la performanță”, ne-a mai spus tatăl Evei.

Cât cost să faci sport de performanță în România?

Dincolo de munca susținută și efortul depus pentru sportul de performanță, în cazul Evei (ca și în cel al altor copii talentați), părinții sunt cei care trebuie să-i sponsorizeze cariera. ”Costumele costă de la 100 de euro, iar acei ”cipici”, care se rup după 3-4 antrenamente sunt de la 80 lei în sus. Eva merge la 3-4 turnee naționale și internaționale pe an, iar cheltuielile sunt acoperite tot de noi. Ea este mare acum, ar putea să meargă și singură, însă noi vrem să o vedem în concurs, nu putem să stăm acasă. Facem sute de kilometri s-o vedem câteva minute pe covor. Iar în spatele acelor minute sunt multe ore de antrenament”, ne-a mai spus tatăl Evei.

Nu uita s-o votezi pe Eva Vencu la concursul organizat de Elite Concept Gymnastics.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Asiana a dat cărțile pe față în relația cu Elena la Survivor România! ”M-a dezamăgit! Totul a fost o vrăjeală SRL. Fiecare își vedea propriul interes și făcea orice pentru a da...

Faimoasa Asiana a fost eliminată de la Survivor România: „De când sunt aici trăiesc printre șerpi”

Antrenorul vedetelor, în al nouălea cer, în plină pandemie când a aflat vestea cea mare! ”Din păcate, nu pot să petrec cum vreau...”! Avem toate detaliile

Gimnasta Larisa Iordache sare în sprijinul Poliției Române! Prima apariție în uniforma de polițistă

Adrian Mutu atacă direct antrenorii care nu respectă regula U21! A început cu Ionuț Badea: „Pentru viitorul fotbalului romanesc...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies