Ebola se întoarce și există riscul de a provoca noi focare de infecție! Care este prima țară care a raportat cazuri

Boala ebola se reîntoarce după cinci ani în Guineea!

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

După ce virusul SARS-CoV-2 a pus stâpânire peste întreaga omenire, cauzând cea mai mare criză epidemiologică mondială, iată că încă un vou virus mortal ăși face apariția și amenință populația. Este vorba despre boala Ebola care în urmă cu cinci ani a făcut victime în Guineea. 

Virusul care cauzează Ebola s-a reîntors 

În perioada 2013-2016 boala Ebola a luat patru vieți în Guineea, iar acum dă semne că se întoarce cu forțe proaspete. 

Un simptom al ebolei este febra hemoragică
Un simptom al ebolei este febra hemoragică[Sursa foto: PixaBay]

„Suntem cu adevărat preocupaţi, există deja patru decese de febră hemoragică a virusului Ebola în regiunea Nzerekore, dintre care două chiar în Nzerekore şi două în subprefectura Goueke”, a declarat  ministrul sănătăţii, Rémy Lamah.

Primul caz este o infirmieră din Goueke care a contractat boala pe la finalul lunii ianurie și a murit la scurt timp, între 27 și 28 ianuarie. Opt persoane, care au participat la sluba de înmormântareau avut simptome precum diaree, vomâ și sângerări. Trei dintre aceștia au murit, iar patru se află în spital, pentru îngrijiri medicale și pentru analize suplimentare. 

Citeste si: “Am fost foarte afectată.” Catinca Roman, prima reacție după ce sora ei, Oana, a dezvăluit că nu vrea să-și viziteze mama- kfetele.ro

Ministrul Sănătății și șeful ANSS au declarat că la un laborator de analize a fost dectat virusul Ebola. Este vora despre două persoane din Guineea care sun suspecți că ar fi infectați cu acest virus mortal, iar în prezent se fac teste suplimentare pentru a confirma acest diagnostic. 

Citeste si: Un nou virus cu o rată de mortalitate ridicată poate amenința omenirea: „Este o preocupare majoră, pentru că nu există tratament”

În luna iunie 2019, Guvernul Republicii Democratice Congo a mărturisit că se luptă cu un nou focar de Ebola în nord-vestul țării, în timp ce în partea de nord-est o epidemie de ebola este în plină desfășurare. 

„Pot confirma că avem o nouă epidemie de Ebola la Mbandaka, capitala provinciei Equateur”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eteni Longondo, la acea vreme.

Ebola
Ebola [Sursa foto: PixaBay]

Autoritățile române au emis o avertizare privitor la această posibilă catastrofă epidemiologică 

Ministrul Afacerilor Externe i-a atenționat pe românii care intenționau să-și facă vacanța în Republica Democrată Congo șă încerce să-și amâne vacanța ca urmare a unei epidemii de Ebola în această țară.  

Citeste si: Avertizările sumbre ale lui Bill Gates! Vor mai urma două dezastre în lume: "Un număr de morți mai mare..."

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc spre Africa de Vest, în special în zona vestică a Republicii Democratice Congo (Kinshasa), că Secretariatul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a organizat, la data de 24 iulie 2019, o sesiune de informare pentru statele sale membre, cu privire la declararea epidemiei de EBOLA din R.D. Congo drept USPII – Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională, definită ca atare în cadrul Regulamentului Sanitar Internațional (RSI) – 2005”, arată un comunicat al MAE de anul trecut.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Virgil Musta, pronosticuri pentru 2021! Ce spune medicul despre o viitoare pandemie! E greu de crezut

Virgil Musta, despre vaccinare și efectele adverse: ”Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

Dezvăluirile uluitoate ale unui specialist. Care este locul de pe Glob unde ar putea izbucni următoarea pandemie, după cea de coronavirus

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă, despre a doua pandemie: "Va veni din jungla amazoniană"

Se întâmplă în TOATE MAGAZINELE din România! Este cutremur total. Nu mai scăpăm

„Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie

Situație incredibilă în televiziune! Își FEREȘTE COPIII de PROPRIA EMISIUNE

Dezvăluirile uluitoate ale unui specialist. Care este locul de pe Glob unde ar putea izbucni următoarea pandemie, după cea de coronavirus

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies