Ecaterina Andronescu, luată prin suprindere de vestea demiterii: "Am aflat de la televizor că am fost demisă"

Ecaterina Andronescu spune că nu a fost căutată de Viorica Dăncilă înainte sau după demitere și a aflat vestea de la televizor.

Distribuie pe:

fara descriere

Într-o intervenție telefonică pentru Digi24, Ecaterina Andronescu a declarat că în momentul în care Viorica Dăncilă anunța demiterea, ea se afla într-o ședință. Mai mult decât atât, fostul ministru a aflat despre demiterea sa de la televizor și nu a primit nicio explicație din partea premierului.

”Am aflat de la televizor. Nu m-a căutat, din păcate. Eram într-o ședință în consiliul ministerului pentru a încerca să rezolvăm niște probleme curente." a spus Ecaterina Andronescu.
În cadrul aceleași intervenții fostul ministru a explicat declarația care i-a cauzat demiterea.
"Intenția mea era de a le spune copiilor că, dacă părinții nu le spun, noi la școală le spunem ca să îi ferim de răufăcători”, a declarat Ecaterina Andronescu, la câteva minute după ce Viorica Dăncilă a scris pe Facebook că a demis-o din funcție.

Citeste si: Ultimă oră! Cui aparțin oasele din curtea criminalului din Caracal! E oficial

Citeste si: Profesorul Vladimir Beliș, fost director INML: ”Eu am un dubiu asupra morții fetei”

Citeste si: Ecaterina Andronescu a fost demisă după ce a făcut o declarație șocantă

Ecaterina Andronesu: Nu am vrut să o acuz pe Alexandra sau pe părinții ei 

fara descriere

Fostul ministru a explicat că scopul declarației care i-a provocat demisia nu era să o învinovățească pe Alexandra, ci din contră, să tragă un semnal de alarmă copiilor și părinților că trebuie să se protejeze. 

”Declarația mea nu avea nicio legătură cu situația, ci doar ca să-i protejăm pe copii. Intenția mea nu era să o acuz pe Alexandra sau pe părinții ei. Nu am gândit așa, nu sunt genul ăsta de om (…) Cred că școala trebuie să îi învețe pe copii să se autoprotejeze. Mă așteptam la o explicație. Eu le-am explicat celor care m-au interpelat pe Facebook”, a mai adăugat fostul ministru.

Ecaterina Andronescu a fost demisă vineri din funcția de ministru al educației, după ce joi seara a declarat la un post de televiziune că ea a fost învățată să nu se urce în mașină cu străinii. Declarația a venit în contextul crimelor de la Caracal și a fost aspru criticată de colegii din Parlament. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate