Efectele războiului: Rușii primesc interdicție în Danemarca, milionarii ucraineni se retrag în lux. Cristain Diaconescu, fost ministru de externe, critică: "Folosesc banii ca să-și asigure propria securitate și atât" | EXCLUSIV

Cristian Diaconescu a comentat pentru WOWbiz.ro posibilitatea ca vizele rușilor să fie restricționate în Europa, cât și subiectul milionarilor ucraineni refugiați pe Coasta de Azur.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Danemarca este una dintre țările cele mai vocale în privința interdicțiilor pentru cetățenii ruși pe teritoriul său și va opri acordarea vizelor indiferent de ce decide restul Uniunii Europene (UE). Europenii, mai ales cei din sud, sunt mult mai primitori, în schimb, cu oligarhii Ucrainei, care au fugit de război în luxosul paradis fiscal al statului Monaco.

Cristian Diaconescu, fost ministru de externe: „Se discută deocamdată o variantă intermediară, și anume un regim de vize la un nivel de taxare foarte ridicat”

Rușii primesc interdicție în Danemarca, ucrainenii sunt primiți cu brațele deschise în Monte Carlo. Un fost ministru de externe critică „Batalionul Monaco”

Cristian Diaconescu, fost Ministru de Externe al României (dreapta)

[Sursa foto: Facebook]

Uniunea Europeană va decide la finalul acestei luni dacă va interzice acordarea vizelor pentru ruși. Danemarca, prin vocea ministrului de externe Jeppe Kofod, insistă că va lua oricum această măsură, dar că preferă să existe un consens comunitar, pentru a avea cel mai mare efect.

Citeste si: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

„Sunt două curente de gândire, în acest moment, în Europa. Este o variantă, cea susținută de Finlanda și Țările Baltice, care consideră că cetățenii Federației Ruse nu trebuie să mai circule în lumea liberă, atâta vreme cât statul ai cărui cetățeni sunt, practic, desfășoară o agresiune împotriva unui alt stat fără absolut niciun fel de rațiune.

Pe de altă parte, este un curent de gândire, subliniat mai ales de Olaf Scholz, cancelarul german, care spune că nu ne putem întoarce, pentru o soluție constructivă, rapidă, a crizei ucrainene, la practicile Războiului Rece. Închiderea totală a Federației Ruse, inclusiv în ceea ce privește libera circulație a cetățenilor, nu ar face decât să atomizeze și mai tare și, în orice caz, nu ar genera acel fenomen de contrareacție internă care să ducă la sancționarea politică a conducerii de la Moscova.(...) Se discută deocamdată o variantă intermediară, și anume un regim de vize la un nivel de taxare foarte ridicat”, a precizat Cristian Diaconescu pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Rusia jură că nu va folosi arme nucleare în Ucraina, dar se ferește să semneze pactul cu SUA. Cristian Pîrvulescu, politolog: „Face exact ce au făcut francezii în Algeria”| EXCLUSIV

Cristian Diaconescu despre milionarii ucraineni refugiați în Monaco: „N u vor avea niciun fel de scrupule în a-și folosi resursele, în momentul în care statul este în criză

Rușii primesc interdicție în Danemarca, ucrainenii sunt primiți cu brațele deschise în Monte Carlo. Un fost ministru de externe critică „Batalionul Monaco”

Igor Surkis, multimilionar ucrainean și patron al clubului de fotbal Dinamo Kiev

[Sursa foto: Twitter]

O anchetă făcută de publicația ucraineană Ukrainska Pravda i-a găsit pe unii dintre bogații din țara aflată în război în polul luxului din Europa, Monaco, unde se refugiază de conflict în apartamente închiriate cu milioane de euro pe an și cu iahturile la cheu. Printre membrii de onoare ai „Batalionului Monaco”, așa cum i-au denumit ironic jurnaliștii ucraineni, făcând referire la Batalionul Azov, se numără Igor Surkis, patronul clubului de fotbal Dinamo Kiev, alături de fratele său, deputatul Grigori Surkis, Vadim Stolar, membru al consiliului orășănesc Kiev, și alți deputați și oameni influenți din Ucraina. 

  „Din această perspectivă, nu există vreo justificare și, din păcate, vreo scuză, în legătură cu acești oameni. Așa cum au identificat oportunitățile necesare pentru a face bani zeci de ani, inclusiv în perioade în care regimul de la Kiev era unul deschis către Occident, deci spre valorile occidentale. Faptul că au reușit să facă atât de mulți bani nu mă miră. Acum îi folosesc ca să-și asigure propria securitate și atât. Este o lecție de învățat, chiar în condiții atât de complicate, atât pentru ucraineni, cât și pentru noi toți. Acești oameni, cărora le-au oferit, la un moment dat, oportunitatea de a face averi uriașe în condiții stranii, cel puțin, nu vor avea niciun fel de scrupule în a-și folosi resursele, în momentul în care statul este în criză și averile lor, în parte măcar, ar fi foarte utile pentru salvarea tuturor celor de care s-au folosit.”, a declarat Cristian Diaconescu în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rusia jură că nu va folosi arme nucleare în Ucraina, dar se ferește să semneze pactul cu SUA. Cristian Pîrvulescu, politolog: „Face exact ce au făcut francezii în Algeria” |...

Ce înseamnă Ucraina cu adevărat liberă? Cristian Pîrvulescu, politolog: „Conflictul lasă răni adânci, care nu se vindecă în secole” | EXCLUSIV

Britanicii avertizează: Rusia contestă supremația NATO în Marea Neagră. Ce piedici a întâmpinat planul lui Vladimir Putin? | EXCLUSIV

Gata cu zilele grele pentru 5 zodii. Vin finanțe multe și succes

SE SCHIMBĂ banii, din luna DECEMBRIE 2022. Anunțul momentului! Decizia s-a luat deja

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Harry și Meghan, umiliți crunt de Regele Charles. Sunt mai rău decât cerșetorii

Doliu în sportul românesc! A murit un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 1! A făcut infarct chiar pe teren!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies