Exclusiv WOWbiz.ro! Medicul Virgil Musta explică, concret, la ce ajută vaccinul anti-Covid-19 și care este cel mai bun

Medicul Virgil Musta a vorbit, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, despre vaccinurile contra coronavirusului și despre efectele pe care acestea le au și felul în care acționează.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

În mijlocul unor controverse care mai de care mai aprinse, mai ales în lumea virtuală, cu privire la efectele vaccinurilor, medicul Virgil Musta a explicat, de fapt, ce se petrece și de ce imunizarea prin această metodă este singura soluție viabilă.

Citeste si: Avertisment dur pentru România! Doctorul Virgil Musta: ”Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră! Dacă lucrurile merg așa, nu vom avea Sărbători”

”Trebuie să ne vaccinăm cât se poate de repede și cât mai mulți. În momentul în care depășim 60% deja începe să devină o protecție pentru restul comunității”, ne-a spus medicul Virgil Musta. Mai mult, a explicat medicul pentru WOWbiz.ro, vaccinarea nu este, în ciuda unor efecte adverse uneori mai puternice, una care să fie problematică, în fapt, pentru cineva. ”Aceste vaccinuri au o singură contraindicație absolută: dacă ești alergic la una dintre componentele vaccinului.(...) În rest sunt precauții care trebuie luate în diverse situații. De exemplu, dacă ai în antecedente șoc anafilactic la un anumit preparat și e bine să o spui celor care te vaccinează ca să fie atenți să să intervină imediat, reacție care apare, în 95% din cazuri, în primele 15 minute.

Nu a murit, din câte știu eu, nicio persoană de șoc anafilactic la vaccin și s-au vaccinat, deja, zeci de milioane în lume”,
ne-a explicat medicul Virgil Musta.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, adevărul despre Mărțișoare și COVID! ”Eu voi da doar apropiaților! Nu ele sunt problema, dar infectarea...” EXCLUSIV WOWbiz.ro

Și, pentru a elimina orice dubiu cu privire la vaccin, medicul Virgil Musta a mai dezvăluit un beneficiu al vaccinării.

”Eficiența vaccinurilor diferă. Pfizer are 94-95%, Moderna, 91-94%, AstraZeneca, la o singură doză, are eficiență de 60%... Aceasta înseamnă că nu chiar toată lumea este protejată de vaccin, dar nu ai de unde să știi dacă ești sau nu protejat. Am avut cazuri care au făcut prima doză și s-au îmbolnăvit, dar asta pentru că prima doză nu te imunizează. La 3 săptămâni de la prima doză doar 50-60% dintre persoane au anticorpi cât de cât protectori.
Protecția adevărată o primești abia la două săptămâni după cea de-a doua doză de vaccin, atât la Pfizer, cât și la Moderna și, probabil, și la AstraZeneca.(...) Dar ce vă pot spune este că și persoanele care se încadrează în acel 5% și se îmbolnăvesc, fac forme ușoare de boală, nu am avut forme severe de boală, ceea ce e foarte important”,
a mai explicat m edicul Virgil Musta.

Citeste si: Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, surprinși în ipostaze tandre. Nu se mai ascund- bzi.ro

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta crede ca efectele adverse ale vaccinurilor sunt neglijabile

Efectele adverse ale vacinului nu sunt, de fapt, îngrijorătoare, susține Virgil Musta

 

”Durere la locul injecției, eventual o umflătură la locul injecției, o adenopatie locală, dureri de cap, rar febră, dureri de mușchi și oase. Acestea sunt majoritatea efectelor adverse care au apărut și ele sunt tranzitorii, în maximum două zile au cedat cu tratament simptomatic și nu au creat probleme.(...) Cele mai grave efecte adverse nu pun viața în pericol, dar, incontestabil, există aceste efecte adverse. Dar, interesant, am văzut o statistică mondială, care spun că aceste reacții sunt mai frecvente la vârsta mai tânără decât la cele înaintate, dar e explicabil, organismul mai tânăr reacționează mai puternic. Pe de altă parte am văzut și la nivelul grupului de placebo acele reacții adverse, chiar frecvente, iar ceea ce îmi vine să spun că sunt persoane care se plâng mai mult...”, ne-a spus, în exclusivitate, medicul Virgil Musta.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, avertisment dur despre pandemie: ”Dacă nu ne grăbim, va fi prea târziu”

Iar când vine vorba de diferențele dintre cele trei seruri folosite în România, medicul Virgil Must a nu crede că există, în fapt, diferențe semnificative. ”Lumea se îndoiește de seriozitatea și de eficiența studiilor despre vaccin. Dar să știți că nu se acceptă, mai ales în țările civilizate, indiferent de interesele materiale, ca aceste vaccinuri să nu fie verificate temeinic. Nu pot ieși pe piață vaccinuri care să producă efecte adverse care să pună în pericol viața omului sau care, în timp, să poată duce la patologii periculoase”, a mai explicat Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta crede ca vaccinurile sunt sigure

Virgil Musta: ”Paștele e responsabilitatea noastră”

”Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, ne-a explicat Virgil Musta, în exclusivitate.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Virgil Musta, declarații despre măștile neconforme de la Timișoara: ”Angajații s-au trezit în ATI că respiră ușor”

Cum decurge campania de vaccinare. Declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu

Virgil Musta, despre vaccinare și efectele adverse: ”Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

Zi perfectă pentru 6 zodii! Zodiile care azi dau LOVITURA!

Horoscop de weekend 16 octombrie. O zodie pierde tot sâmbătă: Te bântuie nişte fantome de demult

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24

Ana Muntean, „amanta lui Ciprian Marica”, dezvăluiri inedite despre relația cu fostul fotbalist: „Nu am niciun fel de regret”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies