”Familia adoptivă i-a indus Sorinei ideea că va muri în America”! Analiză șocantă realizată de profilerul din cazul morții Mădălinei Manole

Mihaela Brooks, profilerul româno-canadian care a făcut dezvăluiri despre cazul morții Mădălinei Manole a analizat și situația Sorinei, din punct de vedere psihologic.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Mihaela Brooks a realizat câteva observații pe marginea subiectului ”Sorina” iar concluzia pare să fie favorabilă familiei Săcărin. Profilerul este de părere că o parte din traumele pe care Sorina le-a trăit se datorează familiei de asistenți maternali. Specialistul spune că observațiile au fost realizate pe baza unor documente și fapte apărute în spațiul public.

fara descriere

”Fapt: Sorina a ajuns în centrul de plasament la varsta de 7 luni și a fost plasată in grija asistenților maternali la vârsta de un an și două luni. Timpul petrecut în centrul de plasament a avut niște efecte psihologice negative asupra ei, care au putut fi diminuate pe timpul cât a fost în foster care/cu asistenti maternali.

1. Convenția de Plasament – Responsabilități angajator/asistentă maternală

“Să informeze în timp util DGAPS Mehedinti cu privire la orice eveniment important apărut în viața copilului.”
Psihologia adopției menționează efectele psihologice ale unei adopții/plasament cu foster parents. Este indicat ca unui copil să i se aducă la cunoștință că este adoptat, dar asta TREBUIE făcut intr-un ANUMIT FEL, la un moment oportun atunci când copilul este pregătit emoțional să i se aducă la cunoștință. Dacă această informare a copilului nu este făcută în modul recomandat de psihologi, atunci există marele risc ca acel copil să aibă o traumă psihologică cu efecte psihologice de lungă durată: anxietate, frică de abandon, supărare, sentiment că nu are control, etc.

fara descriere

Citeste si: Cazul Sorina. Avocatul familiei Șărămăt a făcut plângere penală pentru...răpire! Fetița a fost dusă în SUA

Citeste si: Sorina a plecat în SUA! Mama adoptivă și fetița au părăsit țara duminică dimineață

Citeste si: Fotografiile pe care familia asistenților maternali din cazul Sorina le-au transformat în icoane! ”Asta ne-a mai rămas” | EXCLUSIV

Familia Saramăt a menționat că în 2016, în primele zile de școala au facilitat întâlnirea Sorinei cu mama ei naturală și mătușa ei. Acesta a fost un eveniment foarte important în viața Sorinei și nu reiese că DGAPS a fost informat despre asta, dacă a avut permisiunea DGAPS-ului să îi permită mamei Sorinei să o vadă. Nu reiese de nicăieri că a fost ajutată de un psiholog cum să faciliteze această întâlnire. Un copil de vârsta Sorinei la acea dată încearcă să își reformuleze fragmente din viața ei, fragmente care sunt greu de înțeles la nivelul cognitiv care îl avea. Întrebări pe care un copil și le adresează “Ce este rău cu mine de m-a părăsit mama”, “Daca și “mami și tati” de acum mă vor părăsi ca și mama (naturală)” sunt întrebări care afectează dezvoltarea psihologică a unui copil. Familia Saramăt a menționat că Sorina i-a spus mamei naturale că “părinți sunt cei care m-au crescut, nu cea care mi-a dat naștere” este o exagerare, o “manipulare a maselor”, aceste cuvinte nu fac parte din vocabularul propriu al unui copil, la fel ca și expresia “….vreau sa fiu audiata de autoritățile române”. Nu s-a facut nici o mențiune despre ajutorul psihologic dat Sorinei imediat atunci când a aflat că este “adoptată” de ei, și că altcineva este mama naturala. Adopția este un proces complex și pentru copil și pentru părinții adoptive/foster parents și trebuia ținut cont cum Sorina percepe “adopția”/plasamentul cu asistenta maternală pentru a diminua confuzia de a avea două seturi de părinți.

Citește continuarea pe stirilekanald.ro!

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate